Τα δίνουμε όλα στο ΝΑΤΟ, μας δουλεύει κι από πάνω!

0
835

20 Μαρτίου 2019

Την αντίδραση της Ελλάδας προκάλεσε φωτογραφία με Τούρκους δύτες των ειδικών δυνάμεων που απεικονίζονται να κρατούν την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας, η οποία αναρτήθηκε σε λογαριασμό Twitter της ναυτικής διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης παρενέβη στη διοίκηση του ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM) για την αφαίρεσή της επίμαχης φωτογραφίας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται να είχε ληφθεί κατά τη διάρκειας της νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», και εν συνεχεία αναρτήθηκε στο Twitter της MARCOM. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατόπιν της ελληνικής παρέμβασης η φωτογραφία αφαιρέθηκε από το Twitter της συγκεκριμένης νατοϊκής διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Η νατοϊκή πολυεθνική άσκηση «Αριάδνη-19», κατά την οποία φέρεται να τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία, αποτελεί άσκηση ναρκοπολέμου, «τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, σε ετήσια βάση και φέτος εξελίσσεται βορείως της Κρήτης», όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΚΥΠΕ

Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/greece/559947/antidrasi-elladas-gia-fotografia-tourkon-komanto-sti-souda