Ενα «περιστέρι» στη φωλιά των «γερακιών »

0
649

Νοεμβρίου 8, 2018

Ο κατα τα άλλα συμπαθέστατος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Αμερική  και είχε σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του στέιτ ντιπάρτμνεντ και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Χαμογελαστός και έμπλεος ικανοποίησης επειδή έγινε αποδεκτός από τους επιτελάρχες στα υψηλά δώματα  της Αμερικανικής πολιτικής, ο Κύπριος ΥΠΕΞ πόζαρε με τους Πομπέο, Μίτσελ και Μπόλτον.

Ολα τα γεράκια επι σκηνής  και το «περιστέρι» να χαμογελά χωρίς να υποψιαζεται (ή μήπως υποψιάζεται τι ζητούν από την Κύπρο οι επίγονοι των Αμερικανών κυβερνώντων που ευθύνονται για την τραγωδία της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθεντα οι Πομπέο και Χριστοδουλίδης   «συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η σχέση ΗΠΑ- Κυπριακής Δημοκρατίας και χαιρέτισαν την υπογραφή από τον Υπουργό Εξωτερικών Χριστοδουλίδη και τον Υφυπουργό Γουές Μίτσελ δήλωσης προθέσεων για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ασφαλείας».

Επισημαίνεται ότι «η δήλωση προθέσεων θα προωθήσει τα κοινά συμφέροντα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και στα σύνορα και στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας».

Τώρα τι περιλαμβάνει ακριβώς αυτή η «δήλωση προθέσεων» θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως με την κάθοδο Μίτσελ στην Κύπρο όπου και θα υπογραφτεί η συμφωνία. Το σίγουρο είναι πως οι προθεσεις των ΗΠΑ δεν είναι και τόσο αγνές αν λάβουμε υπόψην ποιά μηνύματα στέλλουν τον  τελευταίο καιρό τα γεράκια της Αστερόεσσας και πώς η Κύπρος με τα βαρίδια της εισβολης και τούρκικης κατοχής μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή όταν δεν μπορεί να παράσχει ασφάλεια στον λαό της με τον Τούρκο εισβολέα στο σβέρκο της.

Εκείνο πάντως που προβληματίζει είναι πώς είναι δυνατόν μια χώρα εναντίον  της οποίας διαπράχθηκε ένα έγκλημα  και μια διεθνής συνωμοσία  το 1974 υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ και των μυσικών τους υπηρεσιών να εμπιστεύεται τους αίτιους και προταίτοιους την στιγμή μ΄λιστα που δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους να πιέσουν τον ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο τους την Τουρκία να αποσύρει τον κατοχικό στρατό της από την Κύπρο.

Μαφάλντα – Πηγή: http://e-shocknews.com/?p=86760