Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον ναύτη που κατήγγειλε τις νατοϊκές αποστολές

Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον ναύτη που κατήγγειλε τις νατοϊκές αποστολές

«Η στάση του εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων», σημειώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

21 Νοέμβρη 2018

Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, που υπηρετεί στη φρεγάτα «Ναβαρίνον» και δήλωσε ανοιχτά τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian», που ξεκίνησε χτες.

Λόγω της διαμαρτυρίας του ο ναύτης , που υπηρετεί στη φρεγάτα ως Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ, αποσπάστηκε σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο συμμετέχει στη ΝΑΤΟική αποστολή.

Θυμίζουμε ότι η φρεγάτα απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, θα παραμείνει μερικές μέρες στο ΚΕΝΑΠ της Σούδας, για να αναλάβει στη συνέχεια αποστολή στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ για την «ασφάλεια» της περιοχής, ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με επίκεντρο την Ενέργεια. Στη συνέχεια θα ελλιμενιστεί για λίγες μέρες στη Χάιφα του Ισραήλ, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στρατευμένοι με επιστολές τους (βλέπε και διπλανό θέμα), φοιτητικοί σύλλογοι με ψηφίσματά τους, σωματεία και φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος χαιρετίζουν τη στάση του ναύτη και παράλληλα καταγγέλλουν την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τη δίκαιη διαμαρτυρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) για τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον”, όπου υπηρετεί, στη ΝΑΤΟική πρόβα πολέμου “Sea Guardian”, εκτός συνόρων. Η στάση του ναύτη εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού και των εργατικών σωματείων να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως dealer των μονοπωλίων προωθεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η βάρβαρη πολιτική τους, που θυσιάζει καθημερινά μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του στην περιοχή. Οι ανταγωνισμοί και η “γεωστρατηγική αναβάθμιση” των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σε νέες αγορές του εξωτερικού στέλνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις σε αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων. Μόνο ανασφάλεια και σοβαρούς κινδύνους μπορεί να επιφυλάσσουν για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας. Το κυνήγι του κέρδους για τα μονοπώλια, και με τα στρατιωτικά μέσα του ΝΑΤΟ, έχει αφήσει σε γείτονες λαούς μόνο φτώχεια, πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεριζωμένους, έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε έναν υγρό τάφο.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς για:

  • Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας από τις αποστολές εκτός συνόρων. Κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων!
  • Να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο για ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τα στρατηγεία τους στην Ελλάδα.
  • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς οργανισμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Επιστολές στρατευμένων

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι επιστολές που καταφτάνουν στην εφημερίδα μας, όπου στρατευμένοι χαιρετίζουν τη στάση του συναδέλφου τους Στ. Παπαδάκη, να καταγγείλει τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» σε ΝΑΤΟικές αποστολές. Παραθέτουμε ορισμένες από αυτές.

***

«Η στάση του συνάδελφου στρατευμένου Σταυρού Παπαδάκη αποτελεί παράδειγμα για την αγωνιστική στάση που πρέπει να κρατάει σήμερα κάθε νέος σε μια περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών και συνωστισμού όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας. Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μόνο βάσανα και συμφορές επιφυλάσσει για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία».
Καράμπαλης Σταύρος, Στρατιώτης Μηχανικού, Πάτρα ΚΕΤΧ

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη ενάντια στη συμμετοχή της Φρεγάτας “Ναβαρίνον”, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού , στη ΝΑΤΟική αποστολή “Sea Guardian”, εκτός συνόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μία ακόμη πρόβα πολέμου. Αυτή η στάση εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σφαγεία που στήνουν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ.
Απαιτούμε:
— Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις!
— Καμία διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου!
— Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας!
— Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων».
Φαντάροι του 32ΤΥΠ, 485 ΤΔΒ (Λάρισα)

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Σταύρο Παπαδάκη για τη θαρραλέα του πράξη να βγει στην αναφορά και να εκφράσει τη διαφωνία του σχετικά με τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον” σε ΝΑΤΟική αποστολή εκτός συνόρων. Το ΝΑΤΟ όπως και η ΕΕ είναι δολοφονικοί μηχανισμοί οι οποίοι παλεύουν για την κερδοφορία των μονοπωλίων των κρατών – μελών τους και ενάντια στα συμφέροντα των λαών τους. Αναφορικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν ξεχνάμε τη συμβολή που είχε το ΝΑΤΟ στη στήριξη της χούντας όπως και τη “γην και το ύδωρ” που έδωσαν οι δικτάτορες στην Αμερική».
Φαντάροι από ΔΑΝ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Πηγή: https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10095450&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%97%CE%A3