Βαρυσήμαντη προειδοποίηση Ιερώνυμου προς Αθήνα-Λευκωσία: “Δεν φοβάμαι την Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους που κάνουν πως μας αγαπούν”

“Δεν φοβάμαι την Τουρκία”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος , απαντώντας σε ερώτηση του κυπριακού ηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ για τις προκλήσεις της ‘Αγκυρας Κύπρο και Αιγαίο, και πρόσθεσε:”Φοβάμαι τους άλλους που είναι ήρεμοι και κάνουν που μας αγαπούν αλλά δεν μας αγαπούν. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα…Σήμερα το ενδιαφέρον είναι πως θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πως θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί”.

Ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας μίλησε και για τα ενεργειακά κοιτάσματα που δημιουργούν προοπτικές συνεργασίας αλλά και νέες εστίες ανταγωνισμού, τονίζοντας “είναι οι μεγάλοι που ρυθμίζουν το σκάκι και την πορεία και εμείς οι μικροί υποφέρουμε”. Και πρόσθεσε:”Ονειρεύονται πολλοί αλλά το τραγικό είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω, αν θα βρούμε αυτά που περιμένουμε ή αν θα βρούμε αέρα. Γι’ αυτό ακριβώς να κάνουμε προσευχή, να προσέχουμε τον εαυτό μας και κυρίως τα μεγάλα συνθήματα και λόγια να μη μας παρασέρνουν”.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ήταν περισσότερο από σαφείς. Για όποιον θέλει να τις ακούσει και να τις λάβει υπόψιν του…

‘Εγιναν στα πλαίσια συνέντευξης προς το ΣΙΓΜΑ που έδωσε με αφορμή την επίσκεψή του στην Κύπρο στο τέλος Αυγούστου.

Από την εφημερίδα Χριστιανική, 6.9.2018