Home Latest Ρωσία κατά Ισραήλ για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία

Ρωσία κατά Ισραήλ για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία

18/09/2018

“Πόλεμος” ανάμεσα σε Ρωσία και Ισραήλ για την κατάρριψη στρατιωτικού αεροσκάφους στη Συρία – Η Μόσχα κατηγορεί το Τελ Αβίβ όχι χρησιμοποίησε το αεροσκάφος IL-20 ως “ασπίδα” για να πλήξει στόχους στη Λαττάκεια – «Μας ενημέρωσαν για την επίθεση των ισραηλινών F-16 ένα λεπτό πριν γίνει – Έχουμε κάθε δικαίωμα να απαντήσουμε!» – Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από συριακό πύραυλο του συστήματος S-200

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μεσόγειο, με «πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά τη Ρωσία και το Ισραήλ. Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν IL-20 είχε χαθεί από τα ραντάρ ενώ πετούσε στη Μεσόγειο, ανοιχτά των ακτών της Συρίας.

Από την πρώτη στιγμή η Ρωσία κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ πως έστειλε F-16 να κάνουν επίθεση στη Λαττάκεια και κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 15 Ρώσοι στρατιωτικοί.

Λίγες ώρες αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να επιβεβαιώνει το θάνατο των 15 στρατιωτικώ. «Το Il-20 κατατρίφθηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα S-200 του συριακού στρατού τη Δευτέρα γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 15 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

Η Μόσχα κατηγορεί το Ισραήλ πως όχι μόνο δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την αεροπορική επιχείρηση στη Λαττάκεια αλλά χρησιμοποίησε τόσο το ρωσικό αεροσκάφος όσο και μια γαλλική φρεγάτα ως «ασπίδα» απέναντι συριακή αεράμυνα!

Η Ρωσία κατηγορεί τους πιλότους των ισραηλινών F-16 ότι σκοπίμως έθεσαν σε κίνδυνο το ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος καθώς κρύφτηκαν πίσω από το σήμα ραντάρ του Il-20, βάζοντάς το με αυτό τον τρόπο στο στόχαστρο «των πυρών της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας».

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.newsit.gr/kosmos/rosia-kata-israil-gia-tin-katarripsi-rosikou-aeroskafous-sti-syria/2618425/

Διαβάστε επίσης:

Israel (and Macron) take the initiative against Russia

Οι βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Κύπρο και ο κίνδυνος «εξαΰλωσης» του ελληνικού λαού (Πού χάθηκαν Τριγάζης και Οικολόγοι;)