Νίκος Κοτζιάς. ‘Eνας επικίνδυνος Υπουργός…

Ο Κοτζιάς κατεδαφίζει τις ελληνορωσικές σχέσεις

Σταύρος Λυγερός

Το ρήγμα που προκλήθηκε στις ελληνορωσικές σχέσεις από την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στην Ελλάδα δύο άλλων, έχει πλέον μετεξελιχθεί σε ανοικτό διπλωματικό πόλεμο. Η τελευταία ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών συνιστά μία περαιτέρω κλιμάκωση, σε συνδυασμό, μάλιστα, με την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά. Μία κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς ο πρέσβης απομακρύνεται πριν αντικατασταθεί, γεγονός που συνιστά υποβάθμιση της ελληνικής διπλωματικής εκπροσώπησης στη ρωσική πρωτεύουσα.
Διαβάστε τη συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/o-kotzias-katedafizei-tis-ellinorosikes-scheseis/

Ε, όχι και «εθνικός εχθρός» η Ρωσία!

Γιώργος Χαρβαλιάς
13.08.2018

Σε δρόμο χωρίς επιστροφή οδηγεί τις ελληνορωσικές σχέσεις η εμπάθεια του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος ξαφνικά, σαν να τον κούρδισε κάποιος, βάλθηκε να κουνάει το δάχτυλο στη Μόσχα, επιστρατεύοντας μάλιστα εκφράσεις που ξεφεύγουν από κάθε διπλωματικό πρωτόκολλο.
Η προχθεσινή παραληρηματική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί στη κυριολεξία μνημείο διπλωματικής… καφρίλας και ασχετοσύνης, φτάνοντας να αποκαλέσει τη Ρωσία «σύντροφο εν όπλοις της Τουρκίας» και ανασύροντας απίθανες ιστορικές συνωμοσιολογίες για την υπονόμευση, και καλά, από μυστικούς πράκτορες των τσάρων (!) των ελληνικών Πατριαρχείων στη Μέση Ανατολή.
Διαβάστε τη συνέχεια https://www.dimokratianews.gr/content/89215/e-ohi-kai-ethnikos-ehthros-i-rosia

Νίκος Κοτζιάς: Η αμείλικτη πορεία προς την εξουσία

Νεφέλη Λυγερού

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, το 2014, ρώτησε έναν στενό συνεργάτη του πώς θα του φαινόταν ο Νίκος Κοτζιάς για το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών, εκείνος δεν βιάστηκε να απαντήσει. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα περισυλλογής είπε: «δεν με προβληματίζει ότι αλλάζει γνώμες και απόψεις σαν τα πουκάμισα. Περισσότερο ανησυχώ που δεν αλλάζει χαρακτήρα»! Ο μετέπειτα πρωθυπουργός γέλασε και η κουβέντα έμεινε εκεί.
Διαβάστε τη συνέχεια https://slpress.gr/politiki/nikos-kotzias-h-ameilikth-poreia-pros-thn-eksousia/

Η ΚΟΕ επικρίνει τον Κοτζιά

August 12, 2018

Η ΚΟΕ, μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν το 2015, μετά την υπογραφή του Τρίτου Μνημονίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κατά της Μόσχας
Διαβάστε τη συνέχεια https://www.konstantakopoulos.gr/2018/08/12

Η αυτοκτονία ενός Κράτους

του Δημήτρη Γεωργόπουλου

Έντονη κριτική στην πολιτική για το κυπριακό του Προέδρου Αναστασιάδη, της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, αλλά και των Τσίπρα και Κοτζιά, ασκεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, στο τελευταίο βιβλίο του για το κυπριακό με τίτλο «Η Κύπρος στο στόχαστρο (Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς ‘Ελληνες)», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων, με προλόγους του Μίκη Θεοδωράκη και του Θέμου Στοφορόπουλου.
Διαβάστε τη συνέχεια https://slpress.gr/ethnika/i-aftoktonia-enos-kratous/