Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Απόσπασμα συνέντευξης στη ρωσική ιστοσελίδα Katehon.org (Φεβρουάριος 2017)

Η Ελλάδα είναι σε φοβερή κατάσταση. Από μια άποψη είναι χειρότερη από μια στρατιωτική κατοχή, στην οποία βλέπεις τον εχθρό και όλα είναι σαφή, ξέρεις εναντίον ποίου πρέπει να αγωνιστείς. Είναι πολύ χειρότερα όταν η κυβέρνησή σου κάνει αυτά που θέλουν οι ξένοι να κάνει.

Θυμηθείτε για παράδειγμα τον δικό σας Πρόεδρο, τον Μπαρίς Γέλτσιν. Εφήρμοσε την πολιτική που ήθελαν από αυτόν να εφαρμόσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δεν μπορούσατε καν να διαμαρτυρηθείτε εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ταμείου.

Πιστεύω ότι διεξάγεται σήμερα μια παγκόσμια σύγκρουση για να ελεγχθεί το μυαλό των ανθρώπων. Είναι το ισοδύναμο της μάχης του Στάλινγκραντ το 1943, αλλά δεν αφορά τον έλεγχο μιας στρατηγικής θέσης. Υπάρχει μια αναδυόμενη ολοκληρωτική Αυτοκρατορία που χρησιμοποιεί την παραπλάνηση, τις εικονικές πραγματικότητες, την αντιστροφή του νοήματος των ταυτοτήτων. Θέτουν εν αμφιβόλω την ίδια την ύπαρξη ή τη χρησιμότητα της έννοιας της Αλήθειας.

Αν πιστεύετε στον Θεό, πιστεύετε και στον Διάβολο. Οι τύχες τους είναι αλληλεξαρτώμενες. Τον περασμένο μήνα είχαμε τον μέλλοντα Πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, τον κ. Μάλλοχ, που άφησε τα προβλήματα της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, των σχέσεων ΗΠΑ-Ευρώπης, των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, και γύρισε όλους τους σημαντικούς ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, εξηγώντας μας ότι πρέπει να αποχωρήσουμε για το δικό μας καλό από την Ευρωζώνη.

Κυττάξτε, ακόμα κι όταν ήμουν μικρό παιδί είχα σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξη του Αγίου Βασίλη. ‘Ηξερα ότι τα δώρα τα αγόραζαν οι γονείς μου γιατί με αγαπούσαν. Τώρα γιατί ένας Αμερικανός χρηματιστής, μέλος της ομάδας Τραμπ, να αγαπάει τους ‘Ελληνες και το ανεξάρτητο κράτος τους στην Ανατολική Μεσόγειο;

‘Οταν ακούω τέτοιες συμβουλές πανικοβάλλομαι. Είδαμε τι έκανε η Γερμανία στη χώρα μας “για να μας σώσει”. Τώρα έχουμε τους Αμερικανούς που θέλουν να μας “σώσουν”. Πριν είχαμε τον Ομπάμα που μας ήθελε εντός Ευρώπης. Τώρα έχουμε τον Τραμπ που μας θέλει εκτός. Δεν νομίζω ότι είναι λογικό ή σοβαρό να μπαινοβγαίνουμε στην Ευρωζώνη και την ΕΕ ανάλογα με το πως ψηφίζουν κάθε φορά οι Αμερικανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Πριν από μερικά χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε “Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για την Ελλάδα. Αλλά αν δεν θέλει να πληρώσει, τότε ας πληρώσει η Ρωσία για την Ελλάδα”.

‘Οπως ξέρουμε, ζούμε σε έναν κόσμο παραπλάνησης. Οι πολιτικοί λένε συνήθως το αντίθετο από αυτό που εννοούν. Πρέπει να αντιστρέψετε τις δηλώσεις τους για να καταλάβετε τι θα κάνουν. ‘Ισως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εξαίρεση. Αν δεν είναι, εγώ μεταφράζω τη δήλωσή του, χρησιμποιώντας τη “μέθοδο αντιστροφής” ως εξής:

“Θέλω να πάρω την Ελλάδα από τη Γερμανία, χωρίς να την αφήσω να πάει στη Ρωσία”

Γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη έχουν πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση; ‘Εχουν πρόβλημα γιατί αυτή η ‘Ενωση δεν δρα προς το συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών. Δρα προς το συμφέρον των αληθινών ιδιοκτητών της. Ποιοί είναι οι αληθινοί ιδιοκτήτες της; Κρύβονται, αλλά τους ξέρουμε. Είναι οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες, οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, η ολιγαρχία, οι ελίτ. Αυτές οι δυνάμεις έκαναν αεροπειρατεία στην ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τη χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι φεύγοντας από την ΕΕ και πηγαίνοντας στο πλαίσιο ανταγωνιζόμενων κρατών-εθνών απελευθερώνεσαι αυτομάτως από αυτές τις ελίτ.

Προσωπικά, θα προτιμούσα τα ευρωπαϊκά έθνη να κυριαρχήσουν επί αυτών των δυνάμεων και να ενωθούν εναντίον τους. ‘Οπως είπε ο Σαρλ Ντε Γκωλ, χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη “από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια”. Θα μπορούσατε να πείτε από την Ιρλανδία μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Εγώ πιστεύω ότι αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε.

Τώρα τι βλέπουμε; Από τη μια το κόμμα της παγκοσμιοποίησης, πούβαλε την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση κάτω από την κυριαρχία των Αγορών (και του ΝΑΤΟ). Από την άλλη τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, που ασκούν συχνά μια πολύ σωστή κριτική της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, αλλά δεν έχουν καμιά σοβαρή πρόταση ή σχέδιο για το μέλλον της Ευρώπης. Δεν θα προτιμούσα μια χαώδη αποσύνθεση της ΕΕ. Τα ευρωπαϊκά έθνη πρέπει να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική, ανεξάρτητη ήπειρο.

Ούτε μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα τέτοιου μεγέθους, μόνο μιλώντας για αυτό που είναι καλό για μια και μόνη χώρα. Πρέπει νάχεις μια συνολική προοπτική.

Για να βρούμε μια λύση στα πολύ περίπλοκα ευρωπαϊκά προβλήματα, χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη στρατηγική και αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να αρχίσουμε ξαναπαίρνοντας τις χώρες μας από το χρηματιστικό κεφάλαιο και τους Αμερικανούς, όχι μόνο στην Ελλάδα. Γιατί αυτοί ελέγχουν τις πολιτικές ελίτ σε όλη την Ευρώπη. Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναπάρουμε την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από αυτούς που την απήγαγαν.

Αλλά ο σκοπός δεν μπορεί να είναι να καταστρέψουμε τα πάντα επειδή δεν μας αρέσουν. Χρειαζόμαστε ένα θετικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα των Ευρωσκεπτικιστών δεν είναι αρκετό. Δεν μας προτείνουν κάτι, λένε ότι η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση είναι μια κακή δομή και εγώ συμφωνώ 100% μαζί τους. Θάλεγα ότι είναι μια ολοκληρωτική δομή. Το πραγματικό ζήτημα όμως είναι πως να την αντικαταστήσεις με μια καλύτερη, όχι με μια χειρότερη ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων.