Νεοφιλελεύθερος και δεξιός ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τα δικά του λόγια

21 Οκτωβρίου 2023

Εντοπίσαμε δεκάδες κείμενα του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία διαψεύδουν εκείνους που τον επικρίνουν λέγοντας ότι είναι ένας «άσχετος», ότι τάχα δεν έχει πολιτική συγκρότηση ή ότι δεν έχει ιδέα από οικονομία. Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη ενότητα και σαφή πολιτική συγκρότηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.

Μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη, λίγες μέρες μετά την ανάδειξή του σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε ότι είναι «το πιο διαφανές πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα» (Alpha, 5.10.2023).

Αυτό ισχύει, αλλά μόνο για τα ζητήματα της ιδιωτικής του ζωής, την οποία έχει επιλέξει να προβάλλει διαρκώς, υπερασπιζόμενος θαρραλέα τις προσωπικές του επιλογές. Αντίθετα, σε όλο αυτό το διάστημα φρόντιζε να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό όχι μόνο τις πολιτικές του πεποιθήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Οι κακόπιστοι, μάλιστα, υποστήριζαν ότι αυτή του η επιλογή είναι που τον οδήγησε και στην απόφαση να μη βιαστεί (ζητώντας παραιτήσεις βουλευτών) να αποκτήσει έδρα στη Βουλή, κάτι που θα τον υποχρέωνε να δημοσιοποιήσει και ένα λεπτομερές «πόθεν έσχες». Και καλά το «επιχειρηματικό απόρρητο». Είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε το πολιτικό του πρόγραμμα κατόπιν εορτής, από την ομιλία του στον ΣΕΒ;

Ενας… «Ωνάσης» στην Αριστερά

Τελικά, άθελά του, εκείνος που μας βοήθησε να λύσουμε το μυστήριο για τις πραγματικές πολιτικές απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ο πατέρας του. Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο μετά την εκλογή του γιου του, ο Θεόδωρος Κασσελάκης θα δηλώσει περιχαρής ότι «όλοι οι εφοπλιστές μού τηλεφώνησαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια για τον Στέφανο», καθώς και ότι η γνώμη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «εξαιρετική» (Mega 25.9.2023).

Θα πει κανείς ότι αυτά είναι υπερβολές ενός πατέρα, ο οποίος δεν έχει σχέση με την Αριστερά. Αλλά ο γιος; Μόλις ο δημοσιογράφος διατύπωσε τη σκέψη ότι «ο Στέφανος έλειπε τόσο καιρό και δεν ξέρει καλά τα ελληνικά πράγματα», ο Θ. Κασσελάκης είχε έτοιμη την απάντηση: «Θέλω να σας πω ότι έγραφε στον “Εθνικό Κήρυκα” ως “Αριστοτέλης Ωνάσης”. Ηταν ενημερωμένος σε πάρα πολλά θέματα». Το ίδιο είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα: «Ηξερα ότι γράφει πάρα πολύ καλά στον “Εθνικό Κήρυκα” της Αμερικής με το ψευδώνυμο “Αριστοτέλης Ωνάσης”. Ηταν δηλαδή διαρκώς στην πολιτική και τα οικονομικά» («Κοινωνία ώρα Mega», 19.9.2023).

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr


Νέα πυρά κατά Κασσελάκη: Ήθελε μειώσεις μισθών και απολύσεις υπαλλήλων

21 Οκτωβρίου 2023

Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Εφημερίδα των Συντακτών, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ της ομάδας του νέου προέδρου και της εσσωκομματικής αντιπολίτευσης του Σύριζα.

Η φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα, που έχει ασκήσει έντονη κριτική στον νέο πρόεδρο του κόμματος με προηγούμενα άρθρα της τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του, ανακάλυψε μια σειρά από κείμενα από τα αρχεία του Εθνικού Κήρυκα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για άρθρα τα οποία υπέγραφε ο Στέφανος Κασσελάκης με το όνομα «Αριστοτέλης Οικονόμου» και στα εμφανίζεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα,  υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ δηλώνει ότι θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχαν πιεστεί να πράξουν οι κυβερνήσεις της εποχής των Μνημονίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.mononews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.