Δυστύχημα εν αναμονή: Πυροσβέστες από τα Γιάννενα πηγαινοέρχονται στον Έβρο σε καθημερινή βάση

28 Αυγούστου 2023

«Εξόντωση» πυροσβεστών γύρω από την οποία «δεν χωράει καμία δικαιολογία» καταγγέλλει, προειδοποιώντας για επικείμενο δυστύχημα, η Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου, εδώ και δέκα ημέρες, όσες δηλαδή έχουν περάσει από την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει μέχρι και σήμερα στον Έβρο, 10 πυροσβέστες καλούνται καθημερινά να καλύψουν αποστάσεις άνω των 1.200 χλμ , καθώς πηγαίνουν από τα Ιωάννινα στον Έβρο για δώσουν τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και έπειτα να επιστρέψουν πίσω στην Ήπειρο.

«Εδώ και 10 ημέρες από την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο έχουμε αλλαγές του προσωπικού, διανύοντας σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ αποστάσεις άνω των 1200 Χλμ συνολικά.

Αλήθεια οδήγησε ποτέ κανείς τόσα χιλιόμετρα να δει πως είναι με όλη αυτή την καταπόνηση από τις πυρκαγιές και τις υψηλές θερμοκρασίες; Θα νιώθατε ασφάλεια αν επιβαίνατε σε ένα τέτοιο όχημα; Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για στέγαση και διπλά πληρώματα λόγω τις απόστασης;

Ας δεχθούμε το γεγονός της αναστάτωσης των πρώτων ημερών ως ελαφρυντικό… ύστερα όμως από τόσες ημέρες πραγματικής εξόντωσης του προσωπικού δεν χωράει καμία δικαιολογία.  Συνεχίζετε το ρίσκο του ατυχήματος, δεν είμαστε αναλώσιμοι…

Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος
Αξιότιμοι Κύριοι Υπαρχηγοί, Συντονιστές, Στρατηγοί, Περιφερειάρχες σας θέτουμε προ των ευθυνών σας.
Ενδιαφερθείτε για το προσωπικό σας προστατεύστε το, θα είστε “υπεύθυνοι” έτσι κι αλλιώς σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις»

Η κατάσταση αυτή είχε καταγγελθεί από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου ήδη από τις 19 Αυγούστου:

«Η Περιφέρεια Ηπείρου συνδράμει στις δύσκολη πυρκαγιά στον Έβρο:

Αλεξανδρούπολη:
10 Συνάδελφοι

5 Υδροφόρα Πυροσβεστικά Οχήματα

Για ακόμη μία φορά η ανοργανωσιά αναδεικνύεται από το γεγονός πως στάλθηκαν μονά πληρώματα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να χρειάζονται καθημερινά να διασχίζουν 640 χλμ 9 ωρών συν άλλο τόσο για επιστροφή, πως περιμένετε οι συνάδελφοι να εργαστούν και να αποδίδουν τα μέγιστα ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία και συνάμα απαξίωση????

Καλή δύναμη με Ασφάλεια, και καλή επιστροφή σε όλους τους συναδέλφους».

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.