Το Μαξίμου μιλά για μορατότιουμ αλλά το ΓΕΕΘΑ μάλλον δεν το έχει καταλάβει και «πουλά» επίδειξη ισχύος

23 Μαρτίου 2023

Το Μαξίμου διαρρέει ότι έχει συμφωνηθεί με την Τουρκία «άτυπο μορατόριουμ», τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Μαίου. Και σε Τουρκία και σε Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά φιλικότατα για να μην πούμε απολύτως ελεγχόμενα από το ΓΕΕΘΑ  μέσα ενημέρωσης εκπέμπουν μηνύματα «στρατιωτικής επίδειξης και ισχύος»! Κάποιος πρέπει να τους συντονίσει ή όπως λέμε «παιδιά να οργανωθούμε»…

Τι από τα δύο ισχύει;

Υπάρχει βέβαια κι ένα ερώτημα που προηγείται να απαντηθεί: ποιος ,πότε και με ποιες διασφαλίσεις συμφώνησε το «μορατόριουμ» στο Αιγαίο; Και ποιο μορατόριουμ όταν το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μόλις χθες ανακοίνωσε τη διεξαγωγή άσκησης;

Η «μυστική διπλωματία» έχει κυριαρχήσει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να δημοσιοποιεί τα πάντα. Αλλά να μην έχουν ιδέα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι συζητά και πολύ περισσότερο με τι δεσμεύσεις «φορτώνει» τη χώρα η κυβέρνηση είναι προβληματικό αν όχι και επικίνδυνο.

Άπαντες επιθυμούμε την ηρεμία στο Αιγαίο. Αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα με το κόστος.

Όπως και να ‘ χει καλό θα είναι το ΓΕΕΘΑ να συντονιστεί με το Μαξίμου , γιατί καταντά αστείο από τη μία να διαβάζουμε για μορατόριουμ και από την άλλη για τα υποβρύχια που έχουν κλειδώσει τα πάντα στο Αιγαίο… Και δεν είναι εποχή για αστεία.

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.