Δεν θα μεταβεί τελικά ομάδα διάσωσης στην Τουρκία

9 Φεβρουαρίου 2023

Δεν θα αποσταλεί τελικά η ομάδα διάσωσης από την Κύπρο στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Αντ1 ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κασουλίδης, από τη μια υπήρξε πρόβλημα με τη μεταφορά των διασωστών με ρουμάνικο αεροσκάφος και από την άλλη, υπήρξε ενημέρωση ότι αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η Τουρκία να ανακοινώσει ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω διασώστες από άλλες χώρες.

Η ομάδα διάσωσης, η οποία αναμενόταν να μεταβεί στην Τουρκία για βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές, θα αποτελείτο από 20 άτομα.

Χθες η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, «άλλο πράγμα η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα δοθεί, η ομάδα όμως της Πολιτικής Άμυνας για την ώρα δεν έχει αποσταλεί διότι κάποιες ανάγκες είχαν καλυφθεί».

Σημείωσε ό τι «είμαστε σε στάση αναμονής και η προσέγγιση μας στο θέμα είναι ανθρωπιστική».

Πρόσθεσε ότι δεν προσπαθούμε να αποκομίσουμε πολιτικό κέρδος από αυτή την προσπάθεια.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία αναγκάστηκε να αποδεχτεί την προσφορά βοήθειας από την Κύπρο