Διάλυση και “εγκληματοποίηση” του ελληνικού κράτους

Δεν μπορούμε φυσικά να ξέρουμε τι ευσταθεί και τι όχι από όλα όσα δημοσιεύονται. Ακόμα όμως και το ένα δέκατο να ευσταθεί προκύπτει μια εικόνα πλήρους κρατικής και κοινωνικής αποσύνθεσης της χώρας και μετατροπής της “Ελληνικής Δημοκρατίας” σε είδος “Μαφιοζιστάν”.Μήπως πρέπει κάτι να γίνει;

Ορίστε μια τελευταία ενδεικτική σοδειά δημοσιευμάτων στα οποία κανείς δεν απαντά ουσιαστικά, ενώ τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ (Παραπληροφόρησης) αγνοούν ή υποβαθμίζουν συστηματικά: 

Αποκαλύψεις-σοκ για την Greek Μafia

6 Φεβρουαρίου 2023

Nέες διαστάσεις παίρνει το θέμα των διασυνδέσεων στελεχών της Αστυνομίας με τη λεγόμενη Greek Mafia, μετά τις αποκαλύψεις για SMS και συνομιλίες με οδηγίες μελών της προς αστυνομικούς για τοποθέτηση δικών τους σε καίριες θέσεις αλλά και για παρακολούθηση κινητών.

Η εφημερίδα «Documento» γράφει για συνομιλίες επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στα Γλυκά Νερά με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ και πρόσωπα που φέρεται ότι ανήκουν στο υπουργικό γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου. Τα στοιχεία έχουν ανακτηθεί από το τηλέφωνο του επιχειρηματία, ενώ το δημοσίευμα υποστηρίζει πως υπάλληλος της ΕΥΠ έδινε πληροφορίες σχετικά με το ποια μέλη της Greek Μafia ήταν υπό παρακολούθηση σε δημοσιογράφο, ο οποίος με τη σειρά του τις διοχέτευε στο κύκλωμα. Σύμφωνα με το «Documento», μέλη της μαφίας τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους στην Αστυνομία, δίνουν εντολές και κανονίζουν μέχρι μεταθέσεις αστυνομικών – μελών του κυκλώματος, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνουν τους εγκληματίες για ελέγχους σε βάρος τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.dimokratia.gr


Ο ρεπόρτερ που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τη μαφία και την ΕΥΠ

6 Φεβρουαρίου 2023

Ο δημοσιογράφος των σελέμπριτι Νίκος Τσιλιπουνιδάκης και κουμπάρος  του Γ. Μήτσου ήταν ο σύνδεσμος  του δολοφονημένου πρατηριούχου με τις μυστικές υπηρεσίες

Και µέσα σ’ όλες τις γραπτές συνοµιλίες του Γιώργου Μήτσου µε ανώτατους αξιωµατικούς για τις… φτιάξεις του υποκόσµου µες στην ΕΛΑΣ να ’σου κι ένας Τσιλιπουνιδάκης.

Πρόκειται, σύµφωνα µε στοιχεία που είναι σε γνώση του Documento, για τον ρεπόρτερ που έχει αποκαλύψει ουκ ολίγες ιστορίες των σελέµπριτι, κατά την καλοκαιρινή κυρίως σεζόν, οι οποίοι έχουν κυριαρχήσει στις ξακουστές παραλίες των δηµοφιλέστερων τουριστικών προορισµών της χώρας, κυρίως δε στο νησί της Μυκόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.documentonews.gr


Αθώοι 17 αστυνομικοί για την Greek Mafia

1 Φεβρουαρίου 2023

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με την εμπλοκή αξιωματικών της Αστυνομίας μετά από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Πρόκειται για την πρώτη δίκη της λεγόμενης υπόθεσης της Greek Mafia που αφορούσε τα πλημμελήματα σε βάρος 17 ατόμων, καθώς για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση.

Οι 13 από τους κατηγορούμενους επίορκους αστυνομικούς κρίθηκαν αθώοι ομόφωνα, ενώ οι τέσσερις κατά πλειοψηφία. Ο δικαστής, που μειοψήφησε για τους δύο έκρινε ότι, ένα πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής και ένας υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας (εν αποστρατεία) είχαν χρηματιστεί από τον δολοφονηθέντα αρχιταμία της οργάνωσης, Δημήτρη Μάλαμα και στη συνέχεια δωροδόκησαν άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.eleftheria.gr


Ζητείται ΕΥΠ, ζητείται και Αστυνομία – με σοβαρούς ανθρώπους στην ευθύνη τους

1 Φεβρουαρίου 2023

Υπάρχουν πράγματα που δεν θάθελε κανείς να ακούσει τον εαυτό του να τα λέει. Ακόμη περισσότερο, υπάρχουν πράγματα που δεν θάθελε να διαβάσει να τα έχει γράψει – scripta manent, βλέπετε!

Και όμως, θα το πούμε /θα το γράψουμε. Χρειαζόμαστε μιαν ΕΥΠ, και μάλιστα επειγόντως! Και χρειαζόμαστε Αστυνομία. Όχι απλώς τις δεκάδες χιλιάδες κανονικών αστυνομικών, αλλά χρειαζόμαστε την πλαισίωση υψηλών στελεχών, χρειαζόμαστε προπάντων τις υπηρεσίες αιχμής, όπως ήταν κάποια στιγμή η Αντιτρομοκρατική, σίγουρα η Οργανωμένου Εγκλήματος, είναι και θα είναι πάντοτε η Εσωτερικών Υποθέσεων  (οι καθ’ υπόθεσιν ελεγκτές όσων μας φυλάσσουν…/ απάντηση στο πάγιο quis custodiet Ipsos custodes), είναι όσο περνάει ο καιρός και ανασύρονται σε νοσηρότητες των παρακολουθήσεων και οι υπηρεσίες που γεφυρώνουν ΕΥΠ-Αστυνομία, ακόμη και με το «καπέλο» της αξιοποίησης Κοινοτικών Προγραμμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο tvxs.gr


Mαφιόζοι διοικούν την αστυνομία

6 Φεβρουαρίου 2023

Οι εκτελέσεις των µελών της Greek mafia, η ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνοµίας να υπερασπιστεί τη νοµιµότητα (µάλιστα παρουσιάστηκε ως πολιτική διαβεβαίωση υπεροχής της διακυβέρνησης Μητσοτάκη) και οι «αδυναµίες» των ηγεσιών της ΕΛΑΣ να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα εγκληµατικά συµβαίνουν δεν αποτελούν ένα είδος ατυχίας ή ελλείµµατος. Με όσα αποκαλύπτουµε σήµερα φαίνεται ότι αυτό το κοµµάτι της µαφίας είναι σε συνεχή εναγκαλισµό µε την αστυνοµία, ελέγχει τη δράση της ή, στην πιο αθώα περίπτωση, είναι ενήµερη γι’ αυτήν.

Τα µέλη της µαφίας καταφέρνουν να τοποθετούν τους δικούς τους ανθρώπους στην αστυνοµία, οι οποίοι φαίνεται ότι φτάνουν ως τα γραφεία του αρχηγείου. ∆ίνουν εντολές, ζητούν χάρες και κανονίζουν έως και τις µεταθέσεις αστυνοµικών-µελών του κυκλώµατος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.documentonews.gr


Εμφύλιος στην Αστυνομία με το Βήμα και την Καθημερινή να επιλέγουν πλευρές!

31 Ιανουαρίου 2023

ο αστυνομικό ρεπορτάζ είναι ένα από τα πιο «περίεργα» που υπάρχουν στην παγκόσμια δημοσιογραφία. Έχει γίνει τεράστιος αγώνας, ώστε να ελέγχονται οι διαρροές από κατώτερα στελέχη που διατηρούν καλές σχέσεις με δημοσιογράφους και η προπαγάνδα να διαχέεται κεντρικά εξυπηρετώντας το αφήγημα της «υπέροχης παρά τις δυσκολίες» αστυνομίας. Όποιος βγει από το μαντρί της κεντρικής ενημέρωσης σταματά να λαμβάνει ενημερώσεις, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές συναδέλφους του, με αποτέλεσμα να είναι κυριολεκτικά άχρηστος για το μέσο που εκπροσωπεί. Εκτός από τα πολύ μεγάλια κεφάλια του χώρου.

Έχοντας περιγράψει εν συντομία το πλαίσιο στο οποίο διεξάγεται το ρεπορτάζ αυτό, ο εμφύλιος πόλεμος στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας δεν λέει να κοπάσει. Έχουμε δύο αντιμαχόμενες πλευρές, με φανερά πρόσωπα τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, τον γ.γ. Μιχάλη Καραμαλάκη και την Καθημερινή από την μια και τον πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Ηλία Κοσυβάκη, τον πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) Νίκο Τσέτσικα και Το Βήμα από την άλλη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.2020mag.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.