Έρευνα για σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. με μαφία με εντολή Ντογιάκου και εξόφθαλμες αντιφάσεις με τη δίκη Greek Mafia

Εντολή για διερεύνηση των επαφών υψηλόβαθμων της ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη μαφία, σε αντίφαση με την στάση στην υπόθεση Greek Mafia.

29 Ιανουαρίου 2023

Να διατάξει την διενέργεια έρευνας σχετικά με επαφές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύχτας αναγκάστηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την αποκάλυψη σχετικών διαλόγων – ντοκουμέντων στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να σπεύδει να ανακοινώσει δια της ΕΛ.ΑΣ. πως ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, κινείται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται πως σε άρθρο με τίτλο «Διάλογοι της ντροπής» το οποίο υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτεται ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να συνομιλούσαν με νονούς της νύχτας, υποσχόμενοι διευκολύνσεις, με την υπόθεση, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος να αποτελεί «επί σειρά μηνών επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.» και τους επίορκους αξιωματούχους να μην έχουν απομακρυνθεί μέχρι και σήμερα από τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εν λόγω συνομιλίες εντοπίστηκαν, βρέθηκε σε εφαρμογές, όπως το Viber και το WhatsApp και σε κινητά τηλέφωνα δολοφονηθέντων πρόσφατα ή παλαιότερα σε συμβόλαια θανάτου.

Στις συνομιλίες αυτές «ακούγονται νυν παράγοντες της Κατεχάκη να διαβεβαιώνουν ότι αυτοί θα υποβοηθούν κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων κι άλλους ποινικούς. Επίσης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ακούγονται να λένε ότι έχουν προσβάσεις σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθούν σε κρίσιμες θέσεις, σε υπηρεσίες δηλαδή που σχετίζονται με ελέγχους (σε πρατήρια καυσίμων, νυχτερινά κέντρα κλπ) “δικούς” τους ενστόλους» όπως υπογράμμισε ο Β. Λαμπρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι εν λόγω μετακινήσεις σε νευραλγικά πόστα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

«Ουσιαστικούς ελέγχους» σπεύδει να προαναγγείλει ο Θεοδωρικάκος την ώρα που υποβαθμίζει την υπόθεση Greek Mafia:

«Να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος» ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. πως απαίτησε ο Τ. Θεοδωρικάκος, δίνοντας εντολή να αποσταλεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τα αντανακλαστικά υπουργείου και εισαγγελίας να εγείρουν έντονο ενδιαφέρον δεδομένης της προσπάθειας πλήρους υποβάθμισης της υπόθεσης «Greek Mafia» που ανέδειξαν οι Reporters United.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.