Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ποιος πραγματικά ο σύντροφος Παύλος Κοτσώνης και η κόρη Νιόβη

25 Μαρτίου 2021

Αίσθηση προκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από το 1821.

Δίπλα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου πάντα ο τωρινός της σύντροφος Παύλος Κοτσώνης.

Ποιος είναι ο Παύλος Κοτσώνης;

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο σε ηλικία 27 ετών και πλέον είναι διαζευγμένη.

Πριν γίνει ΠτΔ κατοικούσε σε συγκρότημα κατοικιών επί της οδού Μυλλέρου στη συνοικία του Μεταξουργείου στην Αθήνα.

Από το γάμο της είναι μητέρα μιας κόρης, της 37χρονης σήμερα Νιόβης.

Σύντροφος, εκτός γάμου, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είναι ο πρώην δικαστής Παύλος Κοτσώνης, πρώην σύμβουλος Επικρατείας που παραιτήθηκε μετά το 2006 από το δικαστικό σώμα, και μετέπειτα δικηγόρος που εργάζεται ως νομικός συμπαραστάτης με έδρα τις Βρυξέλλες.

Τον Μάρτιο του 2020 ο σύντροφός της και η κόρη της παρακολούθησαν συγκινημένοι από τα θεωρεία την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο σύντροφος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Παύλος Κοτσώνης, νομικός και ο ίδιος ήταν ανάμεσα στα ελάχιστα άτομα – λόγω κορωνοϊού – που παραβρέθηκαν στη Βουλή για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δίπλα του στα θεωρεία και η κόρη της ΠτΔ, Νιόβη, 37 ετών σήμερα, η οποία έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αρκετές φορές «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να κοιτάζει προς τα θεωρεία όπου κάθονταν τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Παύλος Κοτσώνης βιογραφικό

Ο Παύλος Κοτσώνης ήταν ένα αξιολογότατος σύμβουλος Επικρατείας με πολύ ανοικτό μυαλό, που είδε πολύ νωρίς αυτά που άλλοι δεν μπόρεσαν να δουν.

Έτσι, παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα, εδώ και χρόνια και σήμερα έχει (αλλά και από τότε που παραιτήθηκε) μια πολύ σημαντική καριέρα δικηγόρου στο εξωτερικό (Βρυξέλλες).

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2016 η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου από συγκεκριμένο φιλοκυβερνητικό έντυπο είχε δεχθεί χτυπήματα κάτω από τη μέση (αλλιώς «λάσπη») στην υπόθεση των πρώτων τηλεοπτικών αδειών, λόγω της προσωπικής της σχέσης με τον Παύλο Κοστώνη.

Διαβάστε τι είχε γράψει το Κουτί της Πανδώρας για Παύλο Κοτσώνη – Αικατερίνη Σακελλαροπούλου:

«Ο Παύλος Κοτσώνης και ο συνέταιρός του Σπύρος Παππάς, οι οποίοι διατηρούν μεγάλο δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες, ως δικηγόροι της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, είχαν κάνει προσφυγή τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από κάποια χρόνια η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραιτήθηκε όχι από το ΣτΕ αλλά από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου, επικαλούμενη ως αιτία την ανακοίνωση της Ένωσης για την αναβολή της πρόσφατης διάσκεψης για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστή το Δ.Σ. της Ένωσης αποδοκίμαζε ως ψευδή όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο «με βάση όχι τη δική του αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του Προέδρου του Δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».

Όπως αποδεικνύεται από τα νέα στοιχεία, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με τα συμφέροντα των καναλαρχών, αφού ο σύντροφός της υπερασπιζόταν τους καναλάρχες προσφεύγοντας ακόμη και στα ευρωπαϊκά όργανα.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που στη συνεδρίαση του ΣτΕ στις 4 του περασμένου Ιουλίου 2016, όταν συζητούνταν οι αιτήσεις ακύρωσης του νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε και εξαιρέθηκε από τη συνεδρίαση.»

Πηγή: www.fimes.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.