Λευτέρης Αβραμάκης: Ο κ Μητσοτάκης δεν έχει το δικαίωμα ούτε να σκεφτεί να στείλει Leopard στην Ουκρανία

22 Ιανουαρίου 2023

Η Ουκρανία ζητά από τις χώρες που την στηρίζουν να τις αποστείλουν περισσότερα σύγχρονα όπλα μεταξύ των οποίων και Leopard, περιλαμβάνοντας στον κατάλογο αυτών των χωρών και την Ελλάδα.

Ο κ Μητσοτάκης με προσωπική του όπως αποδεικνύεται απόφαση έχει ήδη στείλει τεθωρακισμένα από τα ελληνικά νησιά στην Ουκρανία, υποσχόμενος μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη, ότι αυτά θα αντικατασταθούν από αντίστοιχα γερμανικά τεθωρακισμένα. Η διάψευση αυτής της υπόσχεσης τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των τεθωρακισμένων όσο και την περιοχή τοποθέτησής τους απέδειξαν μόνο το μέγεθος της αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού που εν γνώση του τελικά αποδυνάμωσε τις αμυντικές δυνατότητες των νησιών μας.

Η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες διεθνώς γύρω από αυτό το αίτημα της Ουκρανίας, προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλους μας, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Νταβός και μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες αποφάσεις ερήμην ακόμα και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Οποιαδήποτε αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων από τα αποτρεπτικά μέσα που διαθέτουν σε μια περίοδο αυξημένων τουρκικών προκλήσεων θα συνιστά έγκλημα.

Ο κ Μητσοτάκης και όσοι τον περιβάλουν οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι τα εθνικά μας συμφέροντα και η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αποτελούν προσωπική τους υπόθεση.

Ο κ Μητσοτάκης δεν έχει το δικαίωμα ούτε να σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: www.e-vima.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.