Απίστευτο: Απορρίφθηκε από μέλος της Ακαδημίας ο Τίτος Πατρίκιος!

Μαζί του και οι Νάσος Βαγενάς και Μιχαήλ Γκανάς!

Απίστευτο και όμως ελληνικό και …ακαδημαϊκό!

Η Ακαδημία Αθηνών απέρριψε τον μεγάλο μας ποιητή Τίτο Πατρίκιο από το να γίνει μέλος της! Το παρασκήνιο είναι συγκλονιστικό:

-Ο Τίτος Πατρίκιος έχει απορριφθεί και στο παρελθόν από ακαδημαϊκός!

-Η ηγεσία της Ακαδημίας, σε μια προσπάθεια να «διορθώσει» το λάθος της, «πίεσε» στο παρασκήνιο τον Τίτο Πατρίκιο να θέσει εκ νέου, έστω και στα 94 χρόνια του, υποψηφιότητα, χωρίς, ωστόσο, να έχει φροντίσει να εξασφαλίσει την εκλογή του.

Ο Τίτος Πατρίκιος έλαβε μόλις 13 ψήφους, ενώ χρειαζόταν 19 (στην Ακαδημία για την εκλογή κάποιου χρειάζεται το 50+1% των μελών της- προσοχή, όχι των παρόντων, των μελών της), με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να ανακηρυχτεί άκυρη.

Μαζί με τον Τίτο Πατρίκιο υποψήφιοι για ακαδημαϊκοί ήταν δυο ακόμα μεγάλοι ποιητές, ο Νάσος Βαγενάς και ο Μιχάλης Γκανάς. Η ψηφοφορία και για αυτούς κρίθηκε «άγονη», αφού δεν συγκέντρωσαν τις 19 ψήφους!

Δυστυχώς!

Πηγή: www.ieidiseis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.