Χρηματοδοτήσεις: Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η βρόμικη προπαγάνδα και η ελλειμματική μνήμη

Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;
Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ
18 Σεπτεμβρίου 2022

Προτού καλά,  καλά,  πατήσει το πόδι του  στην Κύπρο ο νέος πρέσβης της Ρωσίας Μουράτ Μαγκομέτοβιτς Ζιάζικοφ,  ο ντελάλης της Αμερικανικής προπαγάνδας η  εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ φρόντισε να σκιαγραφήσει το πορτρέτο του με  δυσφημιστικά σχόλια. Επειδή είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα,   προδίκασε και αποφάνθηκε πως «είναι το δώρο του Ρώσου Προέδρου στον Τούρκο ομόλογο του Τ.Ερντογάν»,  ενώ έκανε  και διάφορες υποτιμητικές αναφορές για τα αξιώματα στα οποία υπηρέτησε.

Ο νέος πρέσβης υπήρξε  πρώην πρόεδρος της ρωσικής Δημοκρατίας της Ινγκουσετίας στον Καύκασο – σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του -που δεν το έκρυψαν οι Ρώσοι- υπηρέτησε σε καίρια αξιώματα σχετιζόμενα με την κρατική ασφάλεια ειδικά στον Καύκασο ως στέλεχος αρχικώς της KGB (Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας) και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας), της οποίας υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής στην περιφέρεια του Αστραχάν.

Το σκεπτικό της εν λόγω εφημερίδας πήραν και άλλα Μ.Μ.Ε ως παπαγαλάκια και άρχισαν τις βαθυστόχαστες αναλύσεις χωρίς να μπουν στον κόπο να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να εντοπίσουν ποιοι ήταν οι κακόβουλοι χρηματοδότες για τα δεινά της Κύπρου αλλά και άλλων χωρών στη γειτονιά μας.

Εδώ στην Κύπρο οι Αμερικανοί μας πήραν τα σώβρακα και αυτοί χτενίζονται. Σήμερα πλείστοι πολιτικοί, κόμματα και συστημικά Μ.Μ.Ε συμπεριφέρονται ως δούλοι απέναντι στα μεγάλα αφεντικά  και τώρα  ασχολούνται με το θρήσκευμα ή την προηγούμενη ιδιότητα του νέου Ρώσου πρεσβευτή λες και είναι ο μοναδικός διπλωμάτης στην Κύπρο που είναι μουσουλμάνος. Παρόμοιο προηγούμενο δεν υπήρξε ποτέ στα διπλωματικά δρώμενα του τόπου μας.

Μνήμη με διαλείψεις  και ελλείμματα

Στην Κύπρο πολλοί ξέχασαν ποιοι ήταν πίσω από την μεγαλύτερη διεθνή συνωμοσία που έγινε ποτέ τον 20ο αιώνα στην σύγχρονη Ευρώπη και στον κολοφώνα του Ψυχρού Πολέμου. Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, σχεδιάστηκαν και εκπονήθηκαν από το Αμερικανικό Πεντάγωνο με πρωταγωνιστές τον  τότε Αμερικανό ΥΠΕΞ Χένρι Κίσσιγκερ  στον οποίο λογοδοτούσαν όλα τα στελέχη  της CIA και από τον οποίο έπαιρναν εντολές δολοφονιών και ανατροπών. Η Κύπρος διαμελίστηκε και έκτοτε παραμένει όμηρος της Τουρκίας με πάνω από 40.000 στρατό κατοχής στις κατεχόμενες περιοχές.

Πριν το πραξικόπημα και την εισβολή είναι γνωστά στους περισσότερους δημοσιογράφους , που σέβονται την αποστολή και το λειτούργημα τους, δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής  όπου γίνονταν αναφορές για χρηματοδοτήσεις. Ενδεικτικό ήταν και ένα δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφ. «Η Πατρίς» στο οποίο παραπονιόταν επειδή δεν έπαιρνε και αυτή χρήματα από τους Αμερικανούς. Έγραφε εν ολίγοις: Πακτωλός δολαρίων  εισρέει από την Αμερικανική πρεσβεία  σε άτομα που δήθεν  κάνουν αντικομμουνιστικό αγώνα, ενώ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους…(!)

Αργότερα υπήρξαν και αποκαλύψεις με ονόματα Κυπρίων δημοσιογράφων της εποχής  που πληρώνονταν  από την ελληνική ΚΥΠ επί χούντας.

Η βρόμικη προπαγάνδα δια ανωνύμων

Πριν μερικές μέρες  Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν,   που επέλεξε να μείνει ανώνυμος,  ισχυρίστηκε ότι “η Ρωσία μετέφερε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε πάνω από 24 χώρες από το 2014 και μετά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Μόσχα για να αυξήσει την επιρροή της στο εξωτερικό”.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

«Η αμερικανική κυβέρνηση αποχαρακτήρισε ορισμένες πληροφορίες που περιλαμβάνονταν στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών. Μοιράστηκαν αυτές τις πληροφορίες περί της κρυφής πολιτικής χρηματοδότησης της Ρωσίας με άλλες χώρες», συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος, που ενημέρωσε τηλεφωνικά δημοσιογράφους, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Παλιό το κόλπο. Να καλείς δημοσιογράφους να δίνεις πληροφορίες και να αποκρύβεις την ταυτότητα σου .

Οι δηλώσεις του ανώνυμου αξιωματούχου οδήγησαν σχεδόν όλα τα συστημικά Μ.Μ.Ε στην Κύπρο να ξιφουλκούν εναντίον των «κακών Ρώσων», διαγράφοντας τον πρότερον βίο των Αμερικανών.

Πρωταθλήτριες στα πραξικοπήματα και στις χρηματοδοτήσεις οι ΗΠΑ

Βέβαια ο ανώνυμος αξιωματούχος δεν έκανε καμιά αναφορά για το πόσα δισεκατομμύρια χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ χώρες και πολιτικούς προκειμένου να οργανώνουν πραξικοπήματα και ανατροπές κυβερνήσεων που δεν ήταν αρεστές ή υπάκουες στους Αμερικανούς.

Η Κύπρος ειδικά έχει πικρές εμπειρίες, για να μην αναφερθούμε στη Χιλή, τη Βολιβία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου τα πραξικοπήματα made in USA διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο.

Πως αποκαλύφθηκε  η διαδρομή xρήματος στην Κύπρο

Η διαδρομή του Αμερικανικού χρήματος στην Κύπρο δεν σταμάτησε μετά την τραγωδία της Κύπρου .Συνεχίστηκε και αποκαλύφθηκε και το 2004 όταν ο λαός καλείτο να υποστηρίξει ή να απορρίψει το εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν  με το οποίο η Τουρκία από εισβολέας θα μετεξελισσόταν  σε συνιδιοκτήτη που θα έλεγχε όχι μόνο τα κατεχόμενα εδάφη αλλά και τις ελεύθερες περιοχές. Η  Κυπριακή Δημοκρατία , η μόνη ασπίδα που μας απέμεινε θα ριχνόταν  στον κάδο της Ιστορίας  με τις χαμένες πατρίδες.

Οι αργυραμοιβοί και αργυραμειβόμενοι του σχεδίου Ανάν, έπαιξαν ένα  βρόμικο παιγνίδι αλλά ο λαός παρά τα 350 περίπου εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για να περάσει το ΝΑΙ στάθηκε όρθιος και με εκείνο το 76% διαμήνυσε ένα βροντερό ΟΧΙ πως δεν πωλείται πατρίδα.

Το σκάνδαλο των μυστικών κονδυλίων έκλεισε άρον-άρον

Πριν από το δημοψήφισμα στις 24 Απριλίου του 2004, για το σχέδιο Ανάν, έγγραφο αποκάλυπτε πως η κερδοσκοπική εταιρεία του ΟΗΕ UNOPS (UN Office for project Services – Γραφείο των Προγραμμάτων των Ην. Εθνών) μοίραζε εκατομμύρια δολάρια για την επιβολή του σχεδίου Ανάν. Η εν λόγω εταιρεία είχε αναλάβει την κατανομή των ποσών την επίμαχη περίοδο πριν από το δημοψήφισμα και κάλυπτε ένα κομμάτι των χρηματοδοτήσεων για την επιβολή του σχεδίου κάτω από την επικεφαλίδα: «Απευθείας υποστήριξη στις καλές υπηρεσίες των Ην. Εθνών και τη διάδοση του Σχεδίου Ανάν».

Το έγγραφο περιελάμβανε τα πρακτικά μιας θυελλώδους συνεδρίας της Στέλλας Σουλιώτη (συντονίστριας το 2004 της ανθρωπιστικής βοήθειας των Ην. Εθνών) με τους επικεφαλής της UNOPS, Άντριου Ράσελ και Τζαν Μίλκερ. Αντικείμενο της αντιπαράθεσης που οδήγησε τη Στέλλα Σουλιώτη να καταθέσει την παραίτησή της, η οποία τελικά δεν έγινε αποδεκτή, ήταν μία επιστολή του Ράσελ, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2004, στην οποία αναφερόταν στους τρόπους ενίσχυσης της προσπάθειας του Άλβαρο ντε Σότο για να επιτύχει την ψήφιση του κειμένου του Γ. Γ. του ΟΗΕ. Στο σημείωμά του ο Ράσελ άφηνε να εννοηθεί ότι η UNOPS χορήγησε το ποσό των 508.000 δολαρίων ύστερα από αίτημα του ίδιου του Γ.Γ.ΟΗΕ (at the request of the UN Good Offices). Σύμφωνα με άλλο έγγραφο, διατέθηκαν χρήματα ως εξής:

*270.000 στη διάθεση ντε Σότο. *160.000 για διάφορες πτυχές του σχεδίου. *188.000 για τη διάδοση (dissemination) του σχεδίου Ανάν.

Στο σημείωμά του ο Ράσελ καταγράφει τα πιο κάτω ποσά χωρίς να δίνει τα ονόματα αυτών που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των προγραμμάτων.

* Κάτω από την επικεφαλίδα Special Initiative Grants δικαιολογήθηκε ποσό ύψους 272.000 δολαρίων.

* Κάτω από την επικεφαλίδα Websites and internet Access (ιστοσελίδες και συνδέσεις ίντερνετ) δικαιολογήθηκε ποσό 536.000 δολ.

* Κάτω από την επικεφαλίδα Promotions and outreach (προβολή και διάδοση) δικαιολογήθηκε ποσό 214.000 δολ.

* Υπάρχει επίσης κονδύλι κάτω από την επικεφαλίδα Television (τηλεόραση) με ένα ποσό που ξεπερνά τα 2 εκατ. δολάρια.

* Στο ίδιο σημείωμα αποκαλύπτεται ότι το υπέρογκο ποσό των 44 περίπου εκατομμυρίων διατέθηκε χωρίς να εμφανίζονται οι οργανώσεις ή τα άτομα που εργοδοτήθηκαν στα προγράμματα ή ανέλαβαν να τα υλοποιήσουν.

Η αμερικανική κυβέρνηση μέσω της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Agency for International Development USAID) διέθεσε συνολικά 66,4 εκατομμύρια δολάρια. Ο τότε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεν, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που πήραν οικονομική ενίσχυση για να προωθηθεί το σχέδιο του αλήστου μνήμης Κόφι Ανάν.

Και στα WIKILEAKS του Τζούλιαν Ασάνζ

Άλλα αποδεικτικά στοιχεία για τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στην Κύπρο αποκαλύπτονται μέσα από τα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα του ιδρυτή των WIKILEAKS Τζούλιαν Ασάνζ στα οποία φαίνεται ποιοι πολιτικοί στην Κύπρο έπαιρναν οδηγίες από τους Αμερικανούς πρεσβευτές στη Λευκωσία.

Δεν είναι τυχαία που οι ΗΠΑ ζητούν επειγόντως την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ για να του επιβάλουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επειδή έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα τους. Όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για άλλες χώρες όπως το Ιράκ, Ιράν ,Λιβύη   χώρες τις οποίες λεηλάτησαν και κατέκλεψαν τον πλούτο τους.

Γι’ αυτό ας μην μιλούν οι Αμερικανοί για τους κακούς Ρώσους οι οποίοι τουλάχιστον ποτέ δεν έβλαψαν την Κύπρο. Ας απολογηθούν οι ίδιοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν στην Κύπρο μέσω Τουρκίας  και ας συμβάλουν στην δικαίωση της Κύπρου απαλλάσσοντας την από την τουρκική κατοχή.

Κατά τα άλλα δημοσιογράφοι και πολιτικοί να φρεσκάρουν την μνήμη τους και μακάρι να τερματιστούν τα φαινόμενα χρηματοδοτήσεων από ξένες χώρες όποιες και να’ ναι αυτές.

Πηγή: e-shocknews.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.