Μεγάλο κύμα απολύσεων στη Λεμεσό λόγω κυρώσεων

Περί τις 100 εταιρείες ρωσικών συμφερόντων έβαλαν λουκέτο

Ανοικτές πληγές και στην κυπριακή οικονομία αφήνει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, με πολλούς συμπολίτες μας να νοιώθουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις των κυρώσεων προς την Ρωσία ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου πληθωρισμού και της ακρίβειας, συνεπακόλουθα του πολέμου.
Κάποιοι όμως το βιώνουν ακόμα πιο έντονα μιας και εξαιτίας αυτού έμειναν χωρίς δουλειά. Παράδειγμα, σημαντικός αριθμός εργαζόμενων στην Λεμεσό που απασχολούνταν σε εταιρείες ρωσικών συμφερόντων.
Το κύμα απολύσεων μεγαλώνει και οι υπάλληλοι των εταιρειών αυτών που έμειναν εν μία νυκτί χωρίς μισθό, επιχειρούν να οργανωθούν διεκδικώντας δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Ήδη έχει κατατεθεί αίτημα για σύσταση σωματείου υπό την ονομασία Ε.S.A.P.A. (European Sanctions Affecting People Association), την εκπροσώπηση του οποίου ανέλαβε η δικηγόρος κ. Μαρία Ιωαννίδου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cyprustimes.com

Λουκέτο σε ρωσικές εταιρείες στη Λεμεσό- Στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι εταιρειών ρωσικών συμφερόντων με έδρα την Κύπρο, αφού λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.

Η νομικός Μαρία Ιωαννίδου ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ότι «λόγω της παγοποίησης των λογαριασμών, έχουν μείνει χωρίς τους μισθούς τους και χωρίς δουλειά. Πολλοί από αυτούς δούλευαν για χρόνια σε αυτές τις εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνταν 25 με 30 χρόνια στην Κύπρο, και σήμερα είναι σε μια προχωρημένη ηλικία και δεν μπορούν να βρουν άλλη εργασία».

Εξήγησε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάζονται δεν μπορεί να καθοριστεί, αφού πέρα από τις εταιρείες που έκλεισαν, επηρεάστηκαν και άλλες που παρείχαν υπηρεσίες σε Ρώσους και τώρα αναγκάζονται να απολύσουν κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.sigmalive.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.