Ζαχάροβα: «Αδιανόητο να συγκρίνονται οι ήρωες του Μεσολογγίου με τους νεοναζί του Αζοφ»

Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

25 Μαΐου 2022

Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, σχετικά με την σύγκριση μεταξύ Μεσολογγίου και Μαριούπολης που έκανε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μιαπερίεργη σύγκριση ιστορικών αναλογιών. Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, πριν από 200 χρόνια, συγκρίθηκε με τα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου που διεξάγει πόλεμο κατά των ίδιων της των πολιτών στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια» ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι αδιανόητο ήρωες που υπερασπίστηκαν το Μεσολόγγι μεταξύ 1825 και 1826, να συγκρίνονται με τους ναζί του τάγματος Αζόφ», δήλωσε συγκεκριμένα η Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτή είναι άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει την εσφαλμένη απόφασή της να ταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων μέσω της προμήθειας του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινές επιθέσεις κατά των φιλήσυχων πολιτών του Ντονμπάς» πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.