Αμετάβλητη η θέση της Ρωσίας στο κυπριακό

Υπέρ μίας «διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με κοινό νομικό καθεστώς, κυριαρχία και ιθαγένεια» τάσσεται η Ρωσία, λέει η Ζαχάροβα.

Την σταθερή θέση της Ρωσίας για δίκαιη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο την εγκαθίδρυση μίας «διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με κοινό νομικό καθεστώς, κυριαρχία και ιθαγένεια» επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά, και σήμερα το απόγευμα, με ανάρτησή της στο Τουίτερ  η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Προφανής προσπάθεια της Ζαχάροβα; Να σταματήσει η σεναριολογία που κινείται από διάφορους κύκλους (εκτός και εντός Άγκυρας) για δήθεν αλλαγή της ρωσικής θέσης υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.