Χάλι στο Μάτι

Ομολογίες ΣΟΚ αντιδημάρχου: Χωρίς σχέδιο εκκένωσης το Μάτι έως αρχές 2018!

Σε αποκαλύψεις-σοκ προέβη ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βάιος Θανασιάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Οι αποκαλύψεις του αντιδημάρχου, στο βαθμό που επιβεβαιωθούν και διασταυρωθούν, τινάζουν στον αέρα την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι, απάντησε: “Ο Δήμος Μαραθώνος δεν είχε ποτέ, το κάναμε στις αρχές του χρόνου. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι. Η εναρμόνιση με το σχέδιο Ξενοκράτης ζητήθηκε το 2018″.
Διαβάστε τη συνέχεια iskra.gr

«Καμία διέξοδος στην παραλία στο Μάτι, είχαν γίνει μάντρες»

25.07.2018

«Στην περιοχή στο Μάτι, που έγινε η τραγωδία, από ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε καμία διέξοδος προς την παραλία γιατί είχαν γίνει μάντρες»: στην καταγγελία αυτή για την οικιστική ανάπτυξη στο Μάτι προχώρησε η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη.
Μιλώντας στον ρ/σ realfm 97,8 η κ. Καραβασίλη κατήγγειλε -όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σταθμού- «δυστυχώς το κράτος είναι ‘λαδωμένο’, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες δυστυχώς. Εγώ το 1992, εάν είχα υποχωρήσει και είχα βάλει τη γραμμή λίγο πιο εκεί για να εντάξω κάποια ‘φιλέτα’, θα ήμουν τώρα με περιουσία.
Διαβάστε τη συνέχεια https://left.gr/news/kamia-diexodos-stin-paralia-sto-mati-eihan-ginei-mantres

Έγκλημα διαρκείας: Πόσα αυθαίρετα υπήρχαν στο Μάτι

27 Ιουλίου 2018

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο της υποχρέωσης του να ενημερώνει το κοινό για τεχνικά θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, κατόπιν της δημόσιας συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την αυθαίρετη δόμηση στην πυρόπληκτη Ανατολική Αττική και ειδικά στον τόπο της πρωτοφανούς τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, ανακοινώνει, ως διαχειριστής του πληροφοριακού συστήματος δηλώσεων αυθαιρέτων των νόμων 4178/2013 και 4495/2017, στατιστικά στοιχεία αυθαίρετης δόμησης για την εν λόγω περιοχή.
Η πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνεται προκειμένου να υπάρχει στην κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ και γενικότερα στο δημόσιο διάλογο σαφής και τεκμηριωμένη εικόνα των πραγματικών στοιχείων που καταγράφονται. Τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, με γεωχωρική αναφορά, έχουν ήδη αποσταλεί, όπως είναι αναμενόμενο, στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για κάθε χρήση.
Διαβάστε τη συνέχεια https://www.news247.gr/koinonia/egklima-diarkeias-posa-aythaireta-ypirchan-sto-mati.6636784.html

Λέκκας: Το Μάτι έχει ένα πολεοδομικό σχέδιο παγίδα

26.07.2018

«Αυτή η πυρκαγιά ήταν 100 φορές μικρότερη από την πυρκαγιά της Ηλείας» δήλωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ευθύμης Λέκκας.
Όπως σημείωσε, στη συγκεκριμένη πυρκαγιά συνέβαλαν «το ακραίο καιρικό φαινόμενο, οι ριπές του αέρα, η ταχύτητα της φωτιάς, το δάσος το οποίο δεν είχε καθαριστεί, η μορφολογία του εδάφους που συνετέλεσαν στο να έχουμε μία ταχύτατη εξάπλωση με διεύθυνση από τη δύση προς την ανατολή, δηλαδή από το Πεντελικό όρος προς της θάλασσα».
Διαβάστε τη συνέχεια http://www.kathimerini.gr/976877/article/epikairothta/ellada/lekkas-to-mati-exei-ena-poleodomiko-sxedio-pagida