Γκαντεμης ο υπουργος Δικαιοσυνης Σταυρος Κοντονης

Σε μεγάλους μπελάδες μπαίνει ο σιορ Σταύρος.

Πρώτο διότι ο Τουργκούτ Καζιά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ένας συμβατικός κομμουνιστής. Όπως, ας πούμε, είναι ο Κουτσούμπας ή ακόμη – ποιητική αδεία – ο Κατρούγκαλος. Ο άνθρωπος δεν ανήκει στο καλούμενο ΤΚΡ, το ΚΚ Τουρκίας αλλά στο ΤΚΡ/ ΜL, εν ολίγοις σ’ ένα μυστήριο παράξενο κι εξωτικό για το σιορ Σταύρο κόμμα- στο..  μουλούδικο ΚΚ της Τουρκίας.

Δεύτερο διότι το ΤΚΡ/ ΜL έχει ήδη χαρακτηριστεί από το ερντογανικό καθεστώς ως τρομοκρατική οργάνωση (σε αντίθεση με το ΤΚΡ, που το μόνο ζόρι που τραβάει με το καθεστώς είναι πως του απαγόρευσαν την “αυτόνομη” κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές).  Άιντε τώρα να αγνοήσει ο σιορ Σταύρος απόφαση του Αρείου Πάγου για μέλος “τρομοκρατικής” οργάνωσης.

Τρίτο, πολύ σοβαρότερο, ο υπουργός παίρνει τοις μετρητοίς τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΞ συναδέλφου του Νίκου Κοτζιά ότι η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη που σημαίνει πως ο Ερντογάν έχει πολλά νεύρα τα οποία νεύρα, γίνανε τον τελευταίο καιρό τσαντάλια, μετά την εξοργιστική για τον τελευταίο εξέλιξη στην υπόθεση των οκτώ.

Τούτων δοθέντων εκτιμώ ότι ο σιορ Σταύρος θα κάνει τη πάπια, δηλαδή τίποτε που που να αποτρέπει την παράδοση του δύστυχου Τουργκούτ Καζιά στην “ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη” η οποία, κατά δήλωση του ίδιου του Ερντογάν, είναι πολύ πιο ισχυρή από τον ίδιο τον.. Ερντογάν !

Ένας “μη κανονικός” κομμουνιστής, με το στίγμα του τρομοκράτη και φιλοκούρδου και αντίπαλος του νευρικού Ερντογάν δεν μπορεί παρά να εκδοθεί. Εκτός κι αν, αν παρέμβουμε όλοι εμείς, ανοιχτά , δημόσια -και κυρίως- μαζικά. Ενδεχόμενο, όχι και τόσο ρεαλιστικό κρίνοντας από τα ως τώρα εγχώρια κινηματικά φαινόμενα. Είθε να διαψευστώ σε όλα.Είθε ο Τουργκούτ Καζιά να γλυτώσει από την κρεατομηχανή του τουρκικού κράτους.

Σπύρος Κ.