Απώλεια 1,5% με 2% του κυπριακού ΑΕΠ λόγω απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων βλέπει ο DBRS Morningstar

Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;
Κυπρος: Προς «αλλαγη καθεστωτος»;

Η Κύπρος θα μπορούσε να απολέσει 1,5% με 2% του ρυθμού ανάπτυξης φέτος αν ο κυπριακός εναέριος χώρος (στο πλαίσιο των κυρώσεων της ΕΕ) προς τη Ρωσία παραμείνει κλειστός για όλο το 2022, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar, σημειώνοντας πως παρά τον αρνητικό αντίκτυπο, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα εκτροχιάσει τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Σε σχόλιο που δημοσιοποίησε σήμερα, ο καναδικός οίκος σημειώνει πως η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας έπειτα από την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά και οι αντικυρώσεις της Μόσχας «έχουν αυξήσει τους καθοδικούς κινδύνους στις, υπό διαφορετική περίπτωση, ισχυρές μεσοπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Κύπρου».

Σύμφωνα με τον DBRS Morningstar, οι κίνδυνοι προέρχονται από τα έσοδα από τον τουρισμό και τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας.

Πηγή: www.cna.org.cy / ΚΥΠΕ

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.