Όχι στο άνοιγμα των σχολείων με τον τρόπο που συμβαίνει και από τους γονείς της Κισσάμου

10 Ιανουαρίου 2021

Ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων με τον τρόπο που συμβαινει τάσσονται οι γονείς στην Κίσσαμο. Με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφερουν τα εξής:

“Η αγανάκτηση όλων εμάς των γονέων που καλούμαστε να πάμε τα παιδιά μας στα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, περισσεύει όταν η ανακοίνωση ενός επιπλέον τεστ την πρώτη βδομάδα τη στιγμή που τα κρούσματα λόγω υπερμετάδοσης γιγαντώνονται με μεγάλη αύξηση εισαγωγών στα Νοσοκομεία.

Παρά την κατάσταση που τις επόμενες μέρες φαίνεται να οξύνεται, τα σχολεία ανοίγουν:

  • Χωρίς μείωση των μαθητών ανά τμήμα, που μετά τις συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις τους 27 και 28 μαθητές μέσα στην τάξη!
  • Χωρίς μέτρα εξασφάλισης Μέσων Ατομικής Προστασίας ιδιαίτερα μετά την απόφαση για αντικατάσταση των πάνινων μασκών με διπλές χειρουργικές, ΚΝ95 ή FFP2.
  • Χωρίς την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας σε πολλά σχολεία ακόμα και τώρα.
  • Χωρίς την εξασφάλιση δωρεάν rapid και PCR test.
  • Χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά που ήδη υπάρχουν και θα προκύψουν από τη νόσηση δασκάλων και καθηγητών.
  • Χωρίς ενισχυτική διδασκαλία και αναδιαμόρφωση της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων για την αντιμετώπιση των μαθησιακών κενών που γιγαντώνονται τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Χωρίς μέριμνα για ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους.

Πιστεύουμε ότι το πρωτόκολλο που συνεχίζει να διατηρεί το απαράδεκτο 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα, καθώς και ο εμπαιγμός της 5θήμερης καραντίνας, που θα οδηγεί τους νοσούντες μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσέρχονται κανονικά στα σχολεία μαζί με τα self-test, που σε πολλές περιπτώσεις δε γίνονται και δε δηλώνονται με τον σωστό τρόπο, θα εκτινάξουν τα κρούσματα.

Η υπέρ-μεταδοτικότητα της Ο αποκαλύπτει πως αν μια μέρα έχεις ένα περιστατικό έχεις σχεδόν καθολική διασπορά μέσα σε 4 μέρες.

Αναρωτιόμαστε με ποια λογική δεν αλλάζει το πρωτόκολλο για το στα πόσα κρούσματα κλείνουν τμήματα…

Την ίδια στιγμή μέσα σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες που κρίνεται η ίδια υγεία όλων μας, υλοποιείται η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για την Γ΄ Λυκείου όπου οι μαθητές βιώνουν έναν άνισο ανταγωνισμό μετά από δυο χρόνια τηλεκπαίδευσης που δημιούργησαν τραγικά μαθησιακά κενά.

Εξωφρενικό είναι και το ενδεχόμενο διενέργειας πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

Βασικό ζήτημα για μας είναι η εξασφάλιση όλων των απαραίτητων όρων για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Αρνούμαστε να δούμε άλλη μια σχολική χρονιά χαμένη .Εχουν προηγηθεί άλλες δύο.

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για:

⦁ Την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων.

⦁ Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να είναι επαρκές για την πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας.

⦁ Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

⦁ Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

⦁Μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τέστ στα σχολεία , με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.

⦁ Μέτρα για ασφαλή δρομολόγια στις μεταφορές των μαθητών με μείωση πληρότητας και αύξηση δρομολογίων.

⦁ Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

⦁ Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.

Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ προχωράμε την Τρίτη 11/1 σε συνέντευξη τύπου για την πραγματική κατάσταση λειτουργίας στα σχολεία μας.

Καλούμε σύσκεψη των Συλλόγων γονέων την Πεμπτη 13/1 και ωρα 5:30 σε χώρο που θα ανακοινωθεί άμεσα.

Την Παρασκευή 14/1 σε συνάντηση με Δήμο Κισάμου διεκδικώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. ”

Πηγή: agonaskritis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.