Κυρία Κεραμέως θα στείλετε εκπαιδευτικούς στο μοναδικό ελληνικό σχολείο του Λονδίνου;

Μαθήτρια που φοιτά στο Ελληνικό σχολείο του Λονδίνου κάνει έκκληση να στείλει το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικούς για να μην κλείσει το σχολείο.

8 Δεκεμβρίου 2021

Ονομάζομαι Αλκηστη Πρίφτη*, έχω σχεδόν δύο χρόνια στην Αγγλία με εμπειρία και από αγγλικό και από ελληνικό σχολείο. Πέρυσι ήμουν μαθήτρια στο αγγλικό σχολείο. Το σχολείο ήταν μεγάλο, είχε πολλές εγκαταστάσεις, ποικιλία μαθημάτων και άπειρους καθηγητές, αλλά το μόνο που μου έλειπε ήταν η ελληνική γλώσσα.

Έτσι ρίσκαρα μαζί με την οικογένειά μου να φύγω από το αγγλικό σχολείο και να έρθω δύο ώρες μακριά, στο μοναδικό ελληνικό σχολείο του Λονδίνου. Όταν πρωτοήρθα, δεν με ενόχλησε που ήταν μικρό και μου φάνηκε φυσιολογικό που δεν είχαν έρθει ακόμα καινούργιοι καθηγητές, καθώς η βίζα ήθελε κάποιο διάστημα για να βγει, αλλά αργότερα ακόμα δεν είχαν έρθει καθηγητές και άρχισα να αγχώνομαι για το αν θα κλείσει το σχολείο.

Ο σύλλογος γονέων, οι καθηγητές και ο διευθυντής μας έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να στείλουν επιστολές για να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν πήραν ποτέ απάντηση. Ετσι πήρα την απόφαση να γράψω εγώ μια επιστολή σε εσάς γιατί έχω μια ελπίδα πως το σχολείο μας δεν θα κλείσει.

Κατά την άποψή μου η ελληνική παιδεία είναι σημαντική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και πρέπει να σώσουμε το σχολείο μας από αυτή την άθλια κατάσταση για να μη χαθεί η ελληνική παιδεία στον υπόλοιπο κόσμο και να μην κόψουμε τα φτερά όλων αυτών των παιδιών που φοιτούν εκεί, όπως και σε εμένα, ιδιαίτερα όμως των παιδιών της Γ’ Λυκείου!

Ελπίζω να μπορείτε να μας βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο γίνεται.

*μαθήτρια του ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου

Πηγή: alfavita.gr

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.