Η Κλιματική Αλλαγή αποδεκατίζει την Αφρική (που δεν φταίει)

Με λιμό απειλούνται 26 εκατομμύρια άνθρωποι που ήδη βλέπουν τα ζώα τους, άγρια και οικόσιτα, να πεθαίνουν.

3 Δεκεμβρίου 2021

Στο Κέρας της Αφρικής δεν βρέχει πια. Τουλάχιστον 26 εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν επαρκή τροφή λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στη βόρεια Κένυα, στο μεγαλύτερο μέρος της Σομαλίας και στη νότια Αιθιοπία αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τα μέσα του 2022  σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών.

Μια πρόβλεψη που αν βγει αληθινή θα θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές και δεν θα είναι η πρώτη φορά. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ήδη ζοφερή καθώς τα κουφάρια άγριων ζώων, όπως δεκάδες καμηλοπαρδάλεις, κείτονται στη μέση ενός τελείως σεληνιακού τοπίου. Οι δε κτηνοτρόφοι όλων αυτών των περιοχών στο Κέρας της Αφρικής λένε ότι έχουν χάσει σχεδόν το 70% της κτηνοτροφικής τους παραγωγής. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι της Αν Σόι του BBC, η οποία μας δείχνει τι συμβαίνει στο Wajir της βόρειας Κένυας.

Πριν από ένα μήνα το δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» (Al Jazzera) και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) είχαν καταγράφει αυτές τις εικόνες από την Κένυα

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.