ΕΛΠΕ: Βάζουν συσκευές εντοπισμού και παρακολούθησης στους εργαζόμενους!

22 Οκτωβρίου 2021

Το «μάτι» του «μεγάλου αδερφού» πάνω στο …πετσί των εργαζομένων θέλει να επιβάλει η διοίκηση των ΕΛΠΕ. Οι διοικούντες με πρόσχημα την ασφάλεια των εργαζομένων για πιθανές λιποθυμίες από αναθυμιάσεις τους ενημέρωσαν ότι θα φορούν μια συσκευή, η οποία σε πραγματικό χρόνο θα παρακολουθεί όλες τις κινήσεις τους!!!

Πίσω από το δήθεν …ενδιαφέρον τους για τους εργάτες τα ΕΛΠΕ ουσιαστικά αναζητούν τρόπους αύξησης της εκμετάλλευσης και της εντατικοποίησης της εργασίας μέσω της συνεχής παρακολούθηση των εργαζομένων τους.  Οι συσκευές εντοπισμού θα καταγράφουν όλες τις κινήσεις των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούνται τα πάντα…

Και όλα τα παραπάνω όταν όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι όταν η υπερωρία πάει σύννεφο και ο εξοπλισμός παλιώνει και τρυπάει κάθε τρεις και λίγο!

Εργαλεία εντατικοποίησης της δουλειάς

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ μπροστά στις συγκεκριμένες πρακτικές προχωρά στη συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια γενικής συνέλευσης με σκοπό η εργοδοσία να μην εφαρμόσει το μέτρο του «μεγάλου αδερφού».

Σε ανακοίνωση του καταγγέλλει ότι η χρήση συσκευών γεωγραφικού εντοπισμού που θέλει η εργοδοσία να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι «ουδεμία σχέση έχουν με την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων», καθώς αυτές οι συσκευές «θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία εντατικοποίησης της δουλειάς, ενίσχυσης της δυνατότητας της εργοδοσίας να επιβάλει ”αξιολογήσεις” και ”ποινές”».

Παράλληλα σημειώνει ότι «πρόκειται εκτός από παρακολούθηση, για μέτρο που θα αξιοποιηθεί και στην κατεύθυνση για την περικοπή θέσεων εργασίας καθώς θα κρίνει με πόσους θα “βγαίνει η δουλειά”.

Πηγή: imerodromos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.