«Πολύ καλώς αντέδρασαν οι αστυνομικοί» το πόρισμα Γεωργιάδη πριν και μετά τις συλλήψεις για τον νεκρό στο Πέραμα

Βιάστηκε και εκτέθηκε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σχολιάζοντας την υπόθεση του νεκρού στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά, υποστήριξε ότι «οι αστυνομικοί πολύ καλώς αντέδρασαν». Λίγες ώρες μετά, έγινε γνωστό ότι 7 αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ οι ύποπτοι για κλοπή αυτοκινήτου ήταν άοπλοι, αλλά αυτό δεν πτοεί τον υπουργό, που συνέχισε μέσω τουίτερ να τους δίνει συγχαρητήρια.

23 Οκτωβρίου 2021

«Είναι προφανές ότι αυτό που έγινε χθες είναι σημαντικό περιστατικό. Οι αστυνομικοί πολύ καλώς αντέδρασαν γιατί ο νεκρός έγινε από τον πυροβολισμό μετά την προσπάθεια διαφυγής» σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Open, βγάζοντας το «πόρισμά» του για την υπόθεση.

Λίγες ώρες μετά, συνελήφθησαν, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο υπαστυνόμος και έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του  άοπλου – οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν έκαναν υπέρμετρη χρήση βίας.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 30 κάλυκες, ενώ δεν ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πόσες σφαίρες έπληξαν νεκρό και τραυματία επιβάτες του οχήματος.
Ο Γεωργιάδης πάντως επανήλθε, με νέα «μπράβο» στους αστυνομικούς, χωρίς κανέναν ενδιαφέρον για τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας
Διαβάστε τη συνέχεια στο thepressproject.gr

Ερωτήματα και παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το Πέραμα

23 Οκτωβρίου 2021
Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, που άφησε πίσω της έναν 20χρονο νεκρό και έναν συνομήλικό του τραυματία, καθώς και επτά τραυματίες αστυνομικούς. Εντωμεταξύ, με αφορμή το περιστατικό, ένταση επικράτησε στον Ασπρόπυργο, καθώς περίπου 30 νεαροί Ρομά καίνε λάστιχα στο δρόμο, ενώ συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη και στα Εξάρχεια.
Οι αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), όλοι της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, διώκονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Επιβαρυντικό για τους αστυνομικούς είναι το νέο στοιχείο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η “Καθημερινή”, ότι στη διάρκεια του περιστατικού ο εκφωνητής από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, μετά από εντολή του προϊσταμένου της υπηρεσίας, «ζήτησε μέσω ασυρμάτου, από τους αστυνομικούς να διακόψουν την καταδίωξη, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών, αλλά και διερχόμενων πολιτών».
Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.