Γιατί στις 29; Στις 28 φέρτε την να γιορτάσει το Όχι

Στην Αθήνα η Μέρκελ στις 29 Οκτωβρίου

17 Οκτωβρίου 2021

Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε δεκτή την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη που της είχε απευθύνει στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία. Η κ. Μέρκελ θα επιστρέψει στη χώρα μας για τελευταία φορά ως Καγκελάριος της Γερμανίας και ενώ για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο εκτενές θα είναι το πρόγραμμα της γερμανίδας Καγκελαρίου, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την επίσκεψη στην Αθήνα.

Η Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στα ηνία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αποχωρεί από την καγκελαρία και πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων σε αρκετές χώρες. Χθες πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών για την επίλυση των επιμέρους διαφορών.

Πηγή: www.liberal.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.