Ο Μίκης και η Κύπρος | Δύο άρθρα της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Μίκης Θεοδωράκης: Αρχάγγελος επί της γης στην Κύπρο της απελπισιάς

Η γη της Κρήτης δέχθηκε πρόσφατα στα σπλάχνα της ένα  τιτάνα του έθνους, τον μεγάλο οικουμενικό Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ζύμωσε τη μουσική του με την ποίηση και την πρόσφερε ως αντίδωρο στην καθημαγμένη  Ελλάδα, την λαβωμένη Κύπρο, αλλά και στους λαούς του κόσμου που μάχονται για ελευθερία, ειρήνη και δικαιοσύνη.
Εκείνοι που τον έβριζαν όταν όρθωνε το ανάστημα του και καλούσε το λαό να πει τα μεγάλα ΟΧΙ στα αντεθνικά μνημόνια και τα εκτρωματικά σχέδια κατά της Κύπρου, έσπευσαν να πάρουν λίγη δόξα από το μεγαλείο του. Τα μίζερα ανθρωπάκια ξέχασαν τι έλεγαν όταν ο Μίκης της Ελλάδας, ο Μίκης της Κύπρου και της οικουμένης ύψωνε με το λόγο του τα ιδανικά του έθνους και ως αρχάγγελος επί της γης άνοιγε τις φτερούγες του να προστατέψει το λαό και να ανακόψει το κακό.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.konstantakopoulos.gr/

Μίκης Θεοδωράκης: Ο υπερασπιστής της λαϊκής ετυμηγορίας της Κύπρου

Ακόμα και αμέσως μετά το βροντερό όχι του Κυπριακού λαού, στο δημοψήφισμα του Απριλίου 2004, οι πιέσεις και ο απειλές κορυφώθηκαν με ένα πρωτοφανές μένος .Η Κύπρος βρέθηκε ξανά σε ένα νέο επικίνδυνο «τρίγωνο των Βερμούδων» που περιελάμβανε τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Τουρκία, την ελίτ των Βρυξελλών, με την Ελλάδα να «κρυφοκοιτάζει».
Παρόλο που ο εποικισμός, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, θεωρείται έγκλημα πολέμου , να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως στα κατεχόμενα επετράπη να ψηφίσουν και οι έποικοι από την Τουρκία αλλοιώνοντας την βούληση των Τουρκοκυπρίων. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται   δια ροπάλου  στους ρωσικής καταγωγής πολίτες  των Βαλτικών χωρών (Εσθονίας, Λιθουανίας και Λετονίας) οι οποίοι δεν είναι έποικοι .
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.konstantakopoulos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.