Έκθεση Πενταγώνου για UFO-Δεν βρέθηκαν στοιχεία εξωγήινης δραστηριότητας αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί

Αμερικανική στρατιωτική έκθεση για 120 περιστατικά με UFO, δεν βρήκε στοιχεία εξωγήινης δραστηριότητας, αλλά δεν το αποκλείει. Φόβοι για υπερ-τεχνολογία από Κίνα και Ρωσία

4 Ιουνίου 2021

Η υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που ανέλαβε να εξετάσει 120 περιστατικά με άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων (UFO) τις τελευταίες δύο δεκαετίες, για την φύση και προέλευση των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων και να συντάξει έκθεση, σε δηλώσεις που έγιναν σήμερα σχετικά με την έκθεση του Πενταγώνου που αναμένεται να δημοσιευθεί, ανακοίνωσε πως δεν βρήκε στοιχεία για εξωγήινη δραστηριότητα, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά την πιθανότητα.

Τα περισσότερα από 120 περιστατικά που κατεγράφησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν προήλθε από προηγμένη τεχνολογία του στρατού ή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι και μεταδίδει το BBC.

Αυτή η διαπίστωση φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα οι πιλότοι του Ναυτικού, που ανέφεραν ότι είδαν «ανεξήγητα» αεροσκάφη, να είχαν έρθει αντιμέτωποι με προγράμματα τα οποία επιθυμούσε να κρατήσει κρυφά η κυβέρνηση.

Η επικείμενη μη απόρρητη δημοσίευση της έκθεσης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στο Κογκρέσο έως τις 25 Ιουνίου, θα παρουσιάσει καθαρά συμπεράσματα, ενώ αξιωματούχοι αναγνώρισαν πως η ίδια η ασάφεια των ευρημάτων, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείσει οριστικά θεωρίες περί εξωγήινων διαστημόπλοιων.

Φόβοι για υπερ-τεχνολογία από Κίνα και Ρωσία

Η έκθεση εξέτασε επίσης περιστατικά που αφορούσαν ξένους στρατούς. Σύμφωνα με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον μερικά από τα εναέρια φαινόμενα θα μπορούσαν να ήταν τεχνολογία σε πειραματικό στάδιο από κάποια ξένη δύναμη, Ρωσία ή την Κίνα.

Ανώτερος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι υπήρχε ανησυχία στις αμερικανικές υπηρεσίες ότι η Κίνα ή η Ρωσία θα μπορούσαν να πειραματιστούν με υπερηχητική τεχνολογία. Η Ρωσία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην υπερηχητική τεχνολογία, και θεωρείται ότι αυτή προσφέρει τη δυνατότητα αποφυγής των αμερικανικών αμυντικών πυραύλων.

Η δε Κίνα έχει επίσης αναπτύξει υπερηχητικό εξοπλισμό και αυτό φάνηκε από τις στρατιωτικές παρελάσεις. Στην περίπτωση που τα άγνωστα περιστατικά είναι όντως κινέζικα ή ρωσικά αεροσκάφη, αυτό θα σήμαινε ότι η υπερηχητική έρευνα των δύο υπερδυνάμεων έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αμερικανική τεχνολογία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πάντως, οι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού είναι αναστατωμένοι από αυτά που βλέπουν, όπως συνέβη και το καλοκαίρι του 2014 έως το 2015 στις ανατολικές ακτές, ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο που κινούνταν ενάντια στον άνεμο, καθημερινά, από το καλοκαίρι του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 πάνω από την Ανατολική Ακτή.

Οι πιλότοι του Ναυτικού ανέφεραν στους προϊσταμένους τους ότι τα αντικείμενα δεν είχαν ορατό κινητήρα ή καυσαέρια υπερύθρων, ενώ μπορούσαν να φτάσουν τα 30.000 πόδια σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Πηγές: BBC, CNN INternational / kosmodromio.gr