Οι ισραηλινοί εξτρεμιστές εξάγουν “πόλεμο πολιτισμών” στη Γαλλία

Γαλλία: Νέα παρέμβαση στρατιωτικών-Προειδοποιούν για τον κίνδυνο εμφυλίου με ανοιχτή επιστολή

Για «παραχωρήσεις» έναντι του ισλαμισμού και τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία προειδοποιούν στρατιωτικοί σε επιστολή που υπογράφουν.

10 Μαΐου 2021

Για «παραχωρήσεις» έναντι του ισλαμισμού και τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στη Γαλλία προειδοποιούν στρατιωτικοί σε επιστολή που υπογράφουν από κοινού με θέμα την «επιβίωση της χώρας», η οποία είναι ανοιχτή σε υπογραφές έχοντας ήδη συγκεντρώσει άνω των 75.000.

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση του επίμαχου άρθρου με υπογράφοντες απόστρατους στρατηγούς και ανώτερους αξιωματικούς (οι οποίοι και απειλούνται με κυρώσεις), το ακροδεξιό περιοδικό Valeurs Actuelles δημοσίευσε χθες, Κυριακή, νέο άρθρο που υπογράφεται αυτή τη φορά από εν ενεργεία στρατιωτικούς.

«Ενεργήστε κυρίες και κύριοι. Δεν πρόκειται, αυτήν την φορά, για κατά παραγγελία συναίσθημα, για κλισέ ή για επικοινωνιακή προβολή. Δεν πρόκειται για την παράταση της θητείας σας ή για την απόκτηση πόστων. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας» αναφέρεται στο κείμενο που απευθύνεται στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, στους υπουργούς, στους βουλευτές και στα μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας.

«Είμαστε αυτό που οι εφημερίδες ονομάζουν ‘η γενιά του πυρός’. Ανδρες και γυναίκες, εν ενεργεία στρατιωτικοί, όλων των όπλων και των βαθμών, όλων των ευαισθησιών, αγαπάμε την χώρα μας. Αυτοί είναι οι μόνοι τίτλοι δόξας που έχουμε. Και αν δεν μπορούμε να εκφρασθούμε επωνύμως, μας είναι εξίσου αδύνατο να σιωπήσουμε» συνεχίζει η επιστολή.

«Αφγανιστάν, Μαλί, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ορισμένοι από μας έχουν γνωρίσει τα εχθρικά πυρά. Ορισμένοι έχουν αφήσει εκεί συναδέλφους. Πρόσφεραν την ζωή τους για να καταστρέψουν τον ισλαμισμό προς το οποίο κάνετε υποχωρήσεις στο έδαφός μας» συμπληρώνουν.

«Σχεδόν όλοι μας έχουμε γνωρίσει την επιχείρηση Sentinelle», αναφέρει ακόμη η επιστολή, αναφερόμενη στην επιχείρηση που αναπτύχθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης, 8ης, 9ης Ιανουαρίου 2015 για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο γαλλικό έδαφος.

«Είδαμε με τα μάτια μας τα εγκαταλελειμμένα προάστια, τη συνάφεια με την παραβατικότητα. Υποστήκαμε τις απόπειρες εργαλειοποίησης εκ μέρους πολλών θρησκευτικών κοινοτήτων, για τις οποίες η Γαλλία δεν σημαίνει τίποτε -εκτός του να γίνεται αντικείμενο σαρκασμού, απέχθειας έως και μίσους» καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό Valeurs Actuelles δημοσίευσε στις 21 Απριλίου κείμενο-σοκ, στο οποίο είκοσι στρατηγοί, εκατό υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και περισσότεροι από χίλιοι στρατωτικοί χαμηλότερων βαθμίδων καλούσαν τον πρόεδρο Μακρόν να υπερασπισθεί τον πατριωτισμό και δήλωναν «διατεθειμένοι να υποστηρίξουν πολιτικές που θα λάβουν υπ’ όψιν την διαφύλαξη της χώρας».

Το πρώτο αυτό κείμενο είχε προκαλέσει πολεμική στην γαλλική πολιτική τάξη. Ορισμένοι το κατήγγειλαν ως κάλεσμα σε πραξικόπημα ή προεκλογικό αβαντάρισμα της ακροδεξιάς υποψηφίου για την Προεδρία Μαρίν Λεπέν, ενώ άλλοι το χαιρέτισαν ως σωτήρια «έκρηξη».

Διευρύνεται η αποδοχή της ακροδεξιάς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, καθώς όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν πως το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν «Εθνικός Συναγερμός (RN)» δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ακροδεξιός «Εθνικός Συναγερμός» είναι σε θέση να κυβερνήσει και το ένα τέταρτο κρίνει πως η Μαρίν Λεπέν «θα ήταν μια καλή πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Πιο συγκεκριμένα, περίπου το 42% των Γάλλων εκτιμούν πως το RN «δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία», εκτίμηση που αυξήθηκε κατά μία μονάδα το 2020 και κατά έξι μονάδες από το 2017, ενώ το 49% θεωρούν πως αποτελεί «κίνδυνο» (-2 μονάδες), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα, και διενεργήθηκε για την εφημερίδα Le Monde και τη δημόσια ραδιοφωνία franceinfo.

Η προσχώρηση στις ιδέες του RN αυξάνεται, καθώς το 29% των Γάλλων δηλώνουν πως «συμφωνούν» με αυτές, εκτίμηση που αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες μέσα σε ένα έτος, χωρίς ωστόσο να φθάνει το ρεκόρ του 2014 (34%). Αντίθετα, μια σαφής πλειονότητα (62%) δηλώνει πως «διαφωνεί» με τις ιδέες του RN (-5 μονάδες).

Το ποσοστό των Γάλλων που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τον RN αλλά σκέπτονται να το κάνουν αυξάνεται επίσης και διαμορφένεται στο 12%, αύξηση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή: kosmodromio.gr