Η λεηλασία και βεβήλωση της Αττικής (και η αυτοκτονία του ΣΥΡΙΖΑ)

Με τις πλατές ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ η κυβέρνηση πέρασε τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού

Ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλοτε υποστήριζε ότι η σύμβαση του Ελληνικού ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου και την υπέγραφε με το «πιστόλι στον κρόταφο», τώρα που φαίνεται να μην υπάρχει το «πιστόλι» έβαλε πλάτη μαζί με το ΚΙΝΑΛ για να περάσει η σύμβαση της κυβέρνησης με την οποία παραχωρείται το Ελληνικό. Τη σύμβαση καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25, ενώ ο Νίκος Φίλης πηγαίνοντας κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματος του, δε συμμετείχε στη ψηφοφορία και σε δήλωση του σημειώνει ότι «ο νόμος για το Ελληνικό που ψηφίστηκε σήμερα, υπονομεύει τη ρύθμιση που, σε συνθήκες μνημονίων, είχε καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

24 Μαρτίου 2021

Με ευρύτατη πλειοψηφία «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Ελληνικό που περιλαμβάνει τη σύμβαση για τη διανομή γης. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο, που άλλοτε ήταν κριτικός απέναντι στη συμφωνία για το Ελληνικό, φαίνεται να προκάλεσε αντιδράσεις εντός του κόμματος. με τον Νίκο Φίλη να μη παρευρίσκεται στην ψηφοφορία και με δήλωση του να διαχωρίζει τη θέση του. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΚΚΕ, μετείχαν 297 βουλευτές. Ναι είπαν 264 βουλευτές και κατά 33 βουλευτές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κλείνοντας τη διήμερη και με αρκετές εντάσεις συζήτηση, επεσήμανε πως η θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. «Το παρόν σχέδιο νόμου συνιστά ένα σημαντικό, ένα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης, μιας εμβληματικής επένδυσης για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία», είπε.

«Ο νόμος για το Ελληνικό που ψηφίστηκε σήμερα, υπονομεύει τη ρύθμιση που, σε συνθήκες μνημονίων, είχε καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Α΄ Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φίλης, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που δεν συμμετείχε στη σημερινή ψηφοφορία στη βουλή για το Ελληνικό.

Συνιστά, όπως υποστηρίζει ο κ. Φίλης, επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω, «αν αναλογιστούμε ότι δεν υφίστανται πλέον οι μνημονιακοί καταναγκασμοί, ενώ σε όλο τον κόσμο σημειώνεται δραματική επιδείνωση της κλιματικής κρίσης».  Μέσα στην πανδημία, συμπληρώνει ο κ. Φίλης, «σε μια περίοδο που η αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης αναδεικνύεται σε επείγουσα προτεραιότητα για τη ζωή, προτείνεται η επιστροφή στο μοντέλο ανάπτυξης που γεννά παρόμοιες κρίσεις, στη λατρεία των επενδύσεων χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και στην αρπακτική εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων». Τονίζει δε ότι το κυβερνητικό σχέδιο φτάνει μάλιστα ακόμα και στον αποκλεισμό των κατοίκων των όμορων περιοχών και όλου του λεκανοπεδίου από την πρόσβαση στη θάλασσα.

«Στο διάγραμμα διανομής, προβλέπεται μια ολόκληρη τεθωρακισμένη και περίκλειστη πόλη, για την επίδειξη στους πληβείους ενός αναιδούς και προκλητικού πλούτου. Κάτι απεχθές για τον πολιτισμό μας, που συναντιέται μόνο σε τριτοκοσμικές ‘μπανανίες’», προσθέτει ο κ. Φίλης. Συμπληρώνει επίσης ότι «αυτή η προοπτική και το μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται, είναι εχθρική για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα των νέων, που αυτή την περίοδο βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης, των πάσης φύσεως αποκλεισμών και την αστυνομική βαρβαρότητα. Η σύγχρονη Αριστερά οφείλει να στέλνει καθαρό μήνυμα δημοκρατίας, σεβασμού του δημόσιου χώρου και οικολογικής προοπτικής». Ο κ. Φίλης, τονίζει ότι με αυτές τις σκέψεις και με σταθερή και αταλάντευτη στάση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύμβαση για το Ελληνικό, υπογραμμίζοντας ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει το σχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όχι το νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη που, όπως υποστηρίζει, την ανατρέπει.

«Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το Ελληνικό»

Ένα εκτενές κείμενο που αναλύει ολόκληρο το «επενδυτικό σχέδιο» για το Ελληνικό, δημοσίευσε στο facebook o καθηγητής του ΕΜΠ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας. «Για όσες και όσους δεν θέλουν να διαβάσουν όλο το κείμενο για τις εξελίξεις στο Ελληνικό, τα πράγματα είναι απλά: Ό,τι φαίνεται στον επίσημο χάρτη του σχεδίου νόμου και είναι ροζ περνάει στους ιδιώτες περιφραγμένο για 99 χρόνια, ό,τι είναι μπλε περνάει στους ιδιώτες για πάντα και ό,τι είναι πορτοκαλί μένει ως κοινόχρηστο δημόσιου χαρακτήρα. Είναι η εικόνα του διαγράμματος διανομής που συνοδεύει το σχέδιο νόμου για το διαβόητο πλέον μεγαλύτερο κατά τους διαφημιστές του project της Ευρώπης».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του εδώ:

 

Για όσες και όσους δεν θέλουν να διαβάσουν όλο το κείμενο για τις εξελίξεις στο Ελληνικό, τα πράγματα είναι απλά: Ό,τι…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Belavilas στις Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

 

«Μια εμβληματική επένδυση για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία»

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι η θετική στάση επί της αρχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. «Το παρόν σχέδιο νόμου συνιστά ένα σημαντικό, ένα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης, μιας εμβληματικής επένδυσης για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία».

Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος ευχήθηκε, η διαπαραταξιακή πλειοψηφία να αποτελέσει δείγμα συγκρότησης μιας συλλογικής ωριμότητας του πολιτικού συστήματος. «Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την επενδυτική και οικονομική δραστηριότητα. Να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ένα σαφές στίγμα, ότι μετατρέπεται σε μι χώρα, φιλική προς τις επενδύσεις. Η έναρξη των εργασιών για την  αξιοποίηση του Ελληνικού, θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι το νομοσχέδιο αίρει και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

«Από πότε νομίζετε ότι είστε κυβέρνηση;»

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα είπε ότι η συζήτηση ήταν παραγωγική ωστόσο ήταν δυσάρεστη η μη αποδοχή από κυβερνητικούς βουλευτές του έργου που έχει γίνει επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό.

Ανέφερε «η κυβέρνηση 24 σημεία δράσης της τους 20 μήνες που κυβερνά, όταν μόνο οι αναβλητικές αιρέσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολλαπλάσιες ενέργειες, ενώ στα 24 σημεία περιέλαβε την έναρξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας καζίνο, η οποία έγινε τον Φεβρουάριο του 2019. Από πότε νομίζετε ότι είστε κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η κα Πέρκα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι θετική η νομοτεχνική βελτίωση της κυβέρνησης για την περίφραξη, και επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της αρχής, «γιατί αυτό το νομοσχέδιο είναι αναβλητική αίρεση. Αν πεις στην αναβλητική αίρεση να μη πληρωθεί, σημαίνει να μη γίνει η επένδυση. Δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε υπέρ της επένδυσης, όσες φέικ φωτογραφίες να φέρει ο κ. Γεωργιάδης, για τον απλούστατο λόγο ότι την τροποποιήσαμε την κάναμε πολύ φιλικότερη προς τους κατοίκους, προς το δημόσιο συμφέρον, έχει ασφάλεια δικαίου. Δουλέψαμε πάρα πολύ και κάναμε κάτι που μπορεί να σταθεί» είπε η κα Πέρκα.

Πυρά εφ’ όλης της ύλης από τον Τσίπρα

Εγκαλώντας για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση για την κακοδιαχείριση της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ελληνικό. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον θλιβερό απολογισμό διασωληνωμένων και κρουσμάτων των τελευταίων ημερών εν τη απουσία οργανωμένου σχεδίου ακόμα και για τo self testing.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επένδυσης στο Ελληνικό, σημείωσε ότι παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε επί διακυβέρνησής του το σχέδιο στο Ελληνικό, το έργο εν τέλει προχωρούσε τότε με γρηγορότερους ρυθμούς από ό,τι από την στιγμή που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία. «Επί 20 μήνες, το μόνο που είδαμε να θυμίζει έργο είναι οι αλήστου μνήμης μπουλντόζες, που ευλόγησε ο κ. Μητσοτάκης, όταν στήθηκε κάτω από μια μάνικα που έριχνε νερό για να κατεδαφίσει ένα κτήριο και έβγαζε φωτογραφίες» σημείωσε, και είπε χαρακτηριστικά πως «αν οι υποσχέσεις σας και τα λόγια σας για το Ελληνικό ήταν τούβλα, θα τα είχατε χτίσει όλα μόνοι σας με τόσα τούβλα που έχετε πετάξει».

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα είναι ότι είστε και ψεύτες και ανίκανοι. Και υποκριτές και άχρηστοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε πάρετε μια πέτρα, να τη σηκώσετε από δω και να την βάλετε παραπέρα. Και παρουσιάζατε τους εαυτούς σας ως δήθεν άριστους και ικανούς και τεχνοκράτες», προσέθεσε. «Είναι προφανές πως ακριβώς επειδή είστε τεχνοκρατικά ανεπαρκείς και καθυστερήσατε, αντί να προωθήσετε την επένδυση, κάνατε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις αχρείαστες προς τον επενδυτή για να τον εξευμενίσετε» είπε, τονίζοντας ότι έτσι η κυβέρνηση διακινδυνεύει «την ασφάλεια δικαίου της ίδιας της επένδυσης», που δεν είναι απλή, καθώς εμπεριέχει πολλές προσφυγές, δημιουργώντας ζητήματα στον διαγωνισμό. Επέκρινε επίσης το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των έργων, να φτιαχτεί μια περίκλειστη πόλη, πράγμα που εξαρχής η εταιρεία επεδίωκε.

«Το έργο αυτό, το σκέλος αυτό που αφορά στο μητροπολιτικό πάρκο, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους των γύρω περιοχών, του Ελληνικού, της Γλυφάδας, του Αλίμου. Θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους της Αττικής. Γιατί όταν ολοκληρωθεί θα είναι όντας πνεύμονας πρασίνου και ψυχαγωγίας», επισήμανε. «Από την οικονομία, την πανδημία μέχρι την παιδεία και τις επενδύσεις αποδεικνύεστε παντελώς ανίκανοι να υλοποιήσει μια συνεκτική στρατηγική προς το συμφέρον των πολιτών, προς το δημόσιο συμφέρον, προς το συμφέρον της χώρας» κατέληξε ο επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βαρουφάκης: Το Ελληνικό ένα διαχρονικό, οικουμενικό σκάνδαλο, ορισμός της διαπλοκής

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυση ο γραμματεάς του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, προς την κυβέρνηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το Ελληνικό. «Είχατε τρεις απανωτούς άσσους που βγάλατε από το μανίκι, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης. Ο πρώτος άσσος ήταν το ακαταδίωκτο -όχι μόνο το άσυλο, η ασυλία, αλλά το ακαταδίωκτο- των στελεχών του ΤΧΣ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής -Συγκάλυψης- Σταθερότητας -πείτε το όπως θέλετε- διότι βλέπουμε τι γίνεται τώρα και με την Πειραιώς. Ο δεύτερος άσσος ήταν η αυτοαξιολόγηση των προμηθευτών και μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου. Ο τρίτος άσσος ήταν η ασυδοσία της Eldorado, που πέρασε πριν από μερικές μέρες. Τώρα έρχεται η Kυβέρνηση Mητσοτάκη να ολοκληρώσει το καρέ της διαπλοκής με έναν τέταρτο άσσο, την απονομή του Ελληνικού στον κ. Λάτση. Μέσα σε μερικές μέρες διαμορφώθηκε ένα συντριπτικό σκορ: Αρπακτική ολιγαρχία-Ελληνικό Δημόσιο και δημόσιο συμφέρον: 4-0.» τόνισε.

Σχετικά με το Ελληνικό κατήγγειλε ότι πρόκειται για «ένα διαχρονικό οικουμενικό σκάνδαλο που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής. Δεν υπάρχει καλύτερος ορισμός της διαπλοκής. Στο όνομα των επενδύσεων επιχειρείται η μεγαλύτερη αποεπένδυση στην ιστορία της Αττικής από αρχαιοτάτων χρόνων. Μια μοναδική ευκαιρία να εξιλεωθούμε όλοι μαζί οι σύγχρονοι Έλληνες για το έγκλημα της τσιμεντοποίησης της Αθήνας θυσιάστηκε στον βωμό της ολιγαρχίας».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Στη Χαλκιδική πρόσφατα, πριν μερικές μέρες, δώσατε το δικαίωμα στην «ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ» να κάνει ό,τι θα έκανε σε οποιαδήποτε μπανανία. Είναι σαν να πήρατε αυτό το κομμάτι γης της Χαλκιδικής και το κάνατε εξαγωγή, να το στείλετε με email κάπου.

Το ίδιο κάνετε στο Ελληνικό, μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Δώσατε στον κ. Λάτση το δικαίωμα να ιδρύσει -αυτό θέλατε να κάνετε, διαβάζοντας το αρχικό σας νομοσχέδιο- μια περίφρακτη μικρή κοινωνία ολιγαρχών, κάτι μεταξύ της πράσινης ζώνης που έστησε η κ. Χάλι Μπάρτον, του κ. Ντικ Τσέινι για όποιον θυμάται, στο κέντρο της κατεχόμενης απ’ τους Αμερικανούς Βαγδάτης και των περίφραχτων γειτονιών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πλούσιοι ντόπιοι ολιγάρχες ταμπουρώνονται πίσω από τα τεράστια τείχη, ελπίζοντας να κρατήσουν έξω τις ορδές των πεινασμένων της διπλανής φαβέλας.

Χαίρομαι που λόγω της παρέμβασης του ΜέΡΑ25 και της κατάθεσης τροπολογίας βάλατε νερό στο κρασί της περίφραξης και αναφέρεστε σε αυτήν ως προσωρινή. Θα δούμε πόσο προσωρινή είναι. Εμείς θα σας παρακολουθούμε, είμαστε εδώ. Μπράβο που το αλλάξατε αυτό, έστω και κάτω από πίεση, αλλά αυτή η περίφραξη, να ξέρετε, είναι απαίτηση του ολιγάρχη που τραβάει και κινεί τα νήματά σας. Να σας δούμε για πόσο ακόμα θα είναι προσωρινή.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πολίτες που μας βλέπετε, το Ελληνικό είναι ένα διαχρονικό οικουμενικό σκάνδαλο που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής. Δεν υπάρχει καλύτερος ορισμός της διαπλοκής. Στο όνομα των επενδύσεων επιχειρείται η μεγαλύτερη αποεπένδυση στην ιστορία της Αττικής από αρχαιοτάτων χρόνων. Μια μοναδική ευκαιρία να εξιλεωθούμε όλοι μαζί οι σύγχρονοι Έλληνες για το έγκλημα της τσιμεντοποίησης της Αθήνας θυσιάστηκε στον βωμό της ολιγαρχίας.

Μιλάτε με όρους αγοράς για κάτι που καμία αγορά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί να εκτιμήσει. Καταστρέφεται σήμερα μια ανεκτίμητη αξία για ένα ευτελές αντίτιμο, που σιγουρέψατε ότι θα είναι ευτελές διώχνοντας όλους τους σοβαρούς επενδυτές. Γι’ αυτό υπήρχε ένας. Εν αρχήν, λοιπόν, ην ένας πλειστηριασμός με έναν συμμετέχοντα, τον υπέροχο κ. Λάτση. Δέκα χρόνια, τώρα, γελάνε και οι πέτρες με όλες τις κυβερνήσεις σας. Το παραδέχθηκαν και Βουλευτές του σκληρού μνημονιακού πυρήνα.”

Αναφέρθηκε τέλος, συνολικά σε σκανδαλώδεις δραστηριότητες του ομίλου Λάτση, υποστηρίζοντας ότι «είτε κοιτάμε στο «The Mall» στο Μαρούσι, είτε κοιτάμε στην «EUROBANK», ή κοιτάμε στα «Ελληνικά Πετρέλαια», είτε κοιτάμε στο «Ελληνικό», βλέπουμε το ίδιο μοτίβο, βλέπουμε μια καταιγίδα σκανδάλων υπέρ ενός εκ των εθνικών νταβατζήδων, όπως τους αποκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Κώστας Καραμανλής. Για το «The Mall», μάλιστα, ο κ. Καραμανλής -προς τιμήν του!- ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, παλιά, είχε και συγκεκριμένη εκτίμηση της ζημίας του δημοσίου. Είχε εκτιμήσει τη ζημιά του δημοσίου υπέρ του κ. Λάτση στα 146 δισεκατομμύρια δραχμές.

Κάπως, όμως, βρε παιδιά -επιτρέψτε μου, θα το πω έτσι- όταν έρχεστε στα πράγματα -όλοι σας!- ως διά μαγείας εκεί που βλέπατε σκάνδαλο, ξαφνικά βλέπετε επένδυση, εκεί που βλέπατε και μιλούσατε για διαπλοκή, μιλάτε για ευκαιρίες, εκεί που στηλιτεύατε τον ολιγάρχη, ανακαλύπτετε μια καλώς λειτουργούσα αγορά.»

Καραθανασόπουλος: Η επένδυση είναι απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα

Η επένδυση στο Ελληνικό είναι απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και εντάσσεται στον στόχο της αστικής τάξης να προσελκύσει ως τουρίστες του εκατομμυριούχους του πλανήτη, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στις εργασιακές συνθήκες, τη ζωή των κατοίκων και στο περιβάλλον, τονίζοντας ότι το καπιταλιστικό κέρδος είναι τροχοπέδη στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Πρόσθεσε ότι με αυτό πρέπει να ξεμπερδέψει ο λαός διότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη, είναι σε βάρος του λαού.

Σημείωσε πως αυτήν την ανάπτυξη υπηρετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ, που έδωσαν και δίνουν γη και ύδωρ στους επενδυτές και η αγωνία τους είναι πόσο γρήγορα θα ξεκινήσουν οι μπουλντόζες να τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα.

Πηγή: thepressproject.gr