Χιλιάδες ξανά στους δρόμους για αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δήμητρη Κουφοντίνα

Μετά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας του Σαββάτου η οποία διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία ξανά χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας για να πουν με μια φωνή «Να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας – Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε»

8 Μαρτίου 2021

«Στη θέση μας. Με τους αγώνες, για τα δικαιώματα, για τη δημοκρατία, την ελευθερία» αναφέρει η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» η οποία βρέθηκε και σε αυτή τη συγκέντρωση πίσω από το μπλοκ της πρωτοβουλίας Δικηγόρων – Νομικών.

Το πανό της Πρωτοβουλίας των Δικηγόρων που το Σάββατο είχε δεχθεί επίθεση από την αστυνομία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πορείας με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν από πίσω του. «Να  μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας – Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε» αναφέρει.

Ο γιατρός επιλογής του απεργού πείνας, κ. Σδούκος, πριν λίγες ώρες μετέφερε ότι «η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο» απευθύνοντας έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων… Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος”».

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να γίνει Θάτσερ ο Μητσοτάκης;

Κώστας Τζαβάρας: «Αδιανόητο να έχουμε νεκρό απεργό πείνας»….

Σοφός για Κουφοντίνα: Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία