Σοφός για Κουφοντίνα: Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία

«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον» δήλωσε μεταξύ άλλων ένας εκ των συνηγόρων του απεργού πείνας

8 Μαρτίου 2021

Με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ο εκ των συνηγόρων του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός, τοποθετήθηκε στον απόηχο της απόρριψης των αιτημάτων του πελάτη του από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον. Έκανα ως δικηγόρος ανιδιοτελώς το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω, για την αποκλιμάκωση μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Θέμης Σοφός.

«Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας ποικιλόμορφης κρίσης. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται» καταλήγει ο γνωστός νομικός.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόρριψη των αιτημάτων του από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας ο ευρισκόμενος στην 60η μέρα  απεργίας πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε σήμερα τη Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωσης της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και της επιστροφής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: kosmodromio.gr

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να γίνει Θάτσερ ο Μητσοτάκης;

Χιλιάδες ξανά στους δρόμους για αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δήμητρη Κουφοντίνα