Χωρίς προηγούμενο και χωρίς σχόλιο (Βελτιώνεται διαρκώς και η εικόνα της Ελλάδας)

Στον εισαγγελέα για εμπρησμό νεαρή πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε

24 Φεβρουαρίου 2021

Η τραγική ιστορία μιας οικογένειας προσφύγων που εδώ και καιρό περίμενε να φύγει από τη Λέσβο και να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία, αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες.

Μια 26χρονη Αφγανή, έγκυος στον όγδοο μήνα και μητέρα άλλων δυο παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα στη σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Η γυναίκα, αναγνωρισμένη πρόσφυγας, επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία, όμως την τελευταία στιγμή της έγινε γνωστό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Μέσα στην απελπισία της, το πρωί της Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη.

Χάρη στην παρέμβαση υπαλλήλων του ΚΥΤ και άλλων αιτούντων άσυλο που διαμένουν εκεί η φωτιά σβήστηκε και η 26χρονη μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ελέγχεται και ψυχολογικά.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα αύριο πρόκειται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης απολογούμενη για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος

Πηγή: www.efsyn.gr