Εκτελούν τον Κουφοντίνα!

Γιατρός Κουφοντίνα : Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα

Για εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα κάνει λόγο ο προσωπικός γιατρός του, Θοδωρής Ζδούκος, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται.

«Σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου επισκέφθηκα τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, ο απεργός παρουσιάζει βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης.

Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο.

Στη σύντομη επικοινωνία που είχα μαζί του, ενημέρωσα τον απεργό πείνας για την παρέμβαση χιλιάδων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις σημαντικές δημόσιες δηλώσεις στήριξης του αιτήματός του. Μολονότι καταβεβλημένος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του.

Με προβληματίζουν σοβαρά οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και εκδικητικότητας, που πληθαίνουν από την περασμένη Παρασκευή. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που τις κάνουν επιδιώκουν την επίσπευση του μοιραίου. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα. Δεν είναι η ώρα της μνησικακίας. Ζητώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων να το αντιληφθούν και να αρθούν στο ύψος της περίστασης. Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος»

Διεθνοποιείται η δράση μέσω Facebook

25 Φεβρουαρίου 2021
Επανάληψη της δυναμικής διαδικτυακής παρέμβασης μέσω facebook πραγματοποιούν χρήστες του δημοφιλές μέσου για να ενταθεί η προσπάθεια δημοσιοποίησης και στήριξης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σήμερα ήρθε η ώρα για περαιτέρω διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς πάρα πολλοί πολίτες αφήνουν μηνύματα στον λογαριασμό facebook του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους λογαριασμούς δύο μεγάλων δημοσιογραφικών δικτύων, του BBC και του CNN.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Διαβάστε επίσης

Η τελευταία ανάρτηση

Δικαστές και Εισαγγελείς, Γιατροί και ο Δημ. Κουμουτσάκος για τον Κουφοντίνα

Ποιος θέλει «Τσε» τον Κουφοντίνα;