Επιλεκτική λογοκρισία κατά της σελίδας «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

«Σκοτεινές μέρες» στο διαδίκτυο καθώς το Facebook εμπόδισε προώθηση ανάρτησης της σελίδας «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» ενώ την ίδια ώρα έδειξε ανοχή σε σχολιαστές που απειλούν τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές «με μία σφαίρα στο κεφάλι».

16 Ιανουαρίου 2021

Μόνο κατακραυγή μπορούν να προκαλέσουν οι… αλγόριθμοι του Facebook που λογόκριναν τη σελίδα «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» (με τις 870 υπογραφές καθηγητών ΑΕΙ) και ανέχονται ακραία μηνύματα βίας και μίσους ακροδεξιάς κοπής.

Η πρωτοβουλία καταγγέλλει απόρριψη της δημοσίευσης των υπογραφών των πανεπιστημιακών, καθώς και λογαριασμών που δέχονταν απειλές, την ίδια ώρα που ανενόχλητοι δρουν χρήστες που καταφεύγουν σε ξεκάθαρες απειλές και υποκίνηση βίας.

«Το Facebook με μία πρωτόγνωρη ενέργεια, στις 10 Ιανουαρίου, ”απέρριψε” και εμπόδισε την προώθηση της ανάρτησης με τις υπογραφές των 870 πανεπιστημιακών οι οποίοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση της ΕΛΑΣ μέσα στα πανεπιστήμια» αναφέρει η πρωτοβουλία.

Αντί λοιπόν να αποκλειστούν οι λογαριασμοί με τις δολοφονικές απειλές, το Facebook επέλεξε να κατεβάσει την σελίδα των απειλούμενων ακαδημαϊκών και όχι των απειλούντων.

Πανεπιστημιακοί που έχουν υπογράψει το κείμενο της πρωτοβουλίας ρωτούν ευθέως την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση: «Αυτή την ασφάλεια εννοείτε ότι θα φέρετε στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα;»

Πηγή: www.efsyn.gr