Οριστικά τέλος για την Ελένη Τουλουπάκη

4 Δεκεμβρίου 2020

Η εκδίωξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ολοκληρώθηκε χθες με τη στελέχωση του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών, που αποκαλείται και «Υπερεισαγγελία Διαφθοράς», αφού συστάθηκε με την ενοποίηση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

Επικεφαλής της νέας αρχής ορίστηκε ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος έως τώρα ήταν επικεφαλής της καταργηθείσας Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και χαρακτηρίζεται άνθρωπος χαμηλών τόνων και μετριοπαθής, που δεν έχει δώσει αφορμή για αρνητική κριτική.

Αναπληρώτρια του Χρ. Μπαρδάκη επελέγη η εισαγγελέας Εφετών Κυριακή Στεφανάτου και τακτικοί εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, αποκλειστικής δηλαδή απασχόλησης, οι εισαγγελείς Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νίκος Ποιμενίδης. Αναπληρωτές τους (μη τακτικά μέλη, μερικής απασχόλησης) τοποθετήθηκαν οι αντεισαγγελείς Εφετών Παναγιώτα Φάκου, Δημήτρης Πιέρρος και Ελένη Μαυροπούλου.

Επίσης, επίκουροι (μερικής απασχόλησης) οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν εννέα εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών. Οι επτά από αυτούς προέρχονται από το Πρωτοδικείο Αθηνών (Αντωνία Γεωργίου, Παναγιώτα Ιωαννίδου, Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Βελισάριος Χολής, Μιχάλης Μιχαλόπουλος, Αικατερίνη Κολιοκώστα) και δύο από τη Θεσσαλονίκη (Σοφία Διπλοΐδου και Χαρίκλεια Χοβαρδά). Αρμόδια για την εποπτεία θεμάτων τρομοκρατίας ορίστηκε η εισαγγελέας Εφετών Σταματίνα Περιμένη.

Οι φάκελοι και οι δικογραφίες που χειρίζονταν μέχρι πρότινος οι εισαγγελείς που υπηρετούσαν στην Οικονομική Εισαγγελία, η θητεία των οποίων έπαυσε, παραδίδονται στη νέα Υπερεισαγγελία και οι έρευνες θα συνεχιστούν από τους νεοεπιλεγέντες εισαγγελικούς λειτουργούς. Ανάμεσά τους η βαρυσήμαντη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis, την οποία χειριζόταν η Ελένη Τουλουπάκη. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά επί κυβερνήσεων Ν.Δ. που αφαιρούνται δικογραφίες διασπάθισης δημοσίου χρήματος, δωροδοκιών και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τα χέρια των εισαγγελέων που τις διερευνούν.

Πηγή: www.efsyn.gr