Πίτσος: Κλείνει το εργοστάσιο στο Ρέντη -Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι εργαζόμενοι

13 Oκτωβρίου 2020

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην κλείσει το εργοστάσιο της BSH (πρώην Πίτσος), ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Σε επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό και κοινοποίησε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, η ΠΟΕΜ ζητά συνάντηση με τον κ. Κ. Μητσοτάκη και την άμεση συμπαράστασή του για να αποτραπεί το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, όπως αναφέρει.

“Είναι στα χέρια της Κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, να γίνει επένδυση και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για ανάπτυξη”, σημειώνει σε άλλο σημείο της επιστολής.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΜ η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1865, και πέρασε στον πλήρη έλεγχο της BSH το 2015, είναι κερδοφόρα. Παρ’ όλα αυτά όπως σημειώνει “η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα σταματήσει την υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31/12/2020”.

Κατά την ΠΟΕΜ τα προϊόντα Πίτσος που σήμερα παράγονται στο εργοστάσιο του Ρέντη θα παράγονται πλέον στην Τουρκία, ενώ η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών.

Η ΠΟΕΜ επαναφέρει και το θέμα του συμβιβασμού με τη SIEMENS. Όπως λέει στην επιστολή “η εταιρεία BSH (Pitsos) χρησιμοποιήθηκε από τη Siemens – Bosch -έως το 2014 κατείχαν έκαστη απο 50% της BSH (Pitsos)- ως αντάλλαγμα με την Κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία σύμβασης, αναφέρεται σαφώς ότι η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεις εργασίας”. Η εν λόγω επένδυση όπως αναφέρει η ΠΟΕΜ στην επιστολή της, αφορούσε τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου της BSH (Pitsos) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας.

Πηγή: www.capital.gr