Home Latest Ισραηλινές εταιρείες επενδύουν στα κατεχόμενα

Ισραηλινές εταιρείες επενδύουν στα κατεχόμενα

Για να μη γινει η Κυπρος Συρια...
Για να μη γινει η Κυπρος Συρια...

3 Σεπτεμβρίου 2020

Ισραηλινές εταιρείες φέρονται να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη στην περιοχή Τρικώμου – Γαστριών, για την οποία προωθείται το σχέδιο πολεοδομικής ανάπτυξης που συζητείται εδώ και ένα χρόνο μεταξύ των «κυβερνητικών» εταίρων και τους διχάζει.

Η τ/κ εφημερίδα «Σταρ», που έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με το θέμα, στο πρωτοσέλιδό της σήμερα γράφει ότι το Κόμμα του Λαού στο πολεοδομικό σχέδιο ανάπτυξης που προωθεί περιλαμβάνεται μια έκταση στην περιοχή των Γαστριών που θα δοθεί σε ισραηλινές εταιρείες.

Η «Σταρ», γράφει για «εισβολή ισραηλινών εταιρειών στα Γαστριά» και υποστηρίζει ότι την παρουσία αυτών στην ανάπτυξη της περιοχής προωθεί η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μερικές από τις εταιρείες, που ενδιαφέρονται για επενδύσεις και έργα στην περιοχή είναι οι Caesar Blue, Irina Paradiso, Castland Project, Keppel International .

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ενώ γνωρίζουν η κ. Μπαϊμπάρς και ο υποψήφιος «πρόεδρος» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Κουντρέτ Οζερσάι ότι οι εν λόγω ισραηλινές εταιρείες, μέσω εταιρειών που έχουν δημιουργήσει με δικηγόρους στα κατεχόμενα, προχωρούν σε αγορά εκτάσεων γης στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν λένε οτιδήποτε. Η Σταρ γράφει ότι το ίδιο γίνεται και στο Ριζοκάρπασο.

Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα και τον χάρτη της περιοχής έχοντας την ισραηλινή σημαία εκεί όπου θα υπάρξουν οι αναπτύξεις από τις ισραηλινές εταιρείες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Σταρ, στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται σε δηλώσεις ενός Τούρκου εν αποστρατεία Αντιναύαρχου, του Καντίρ Σαγντίτς που είπε ότι «οι Εβραίοι έχουν ακόμα και μαρίνα στην τδβκ». Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Κύπρος θα μετατραπεί σε Παλαιστίνη και ισχυρίστηκε ότι στο ψευδοκράτος 25.000 στρέμματα έχουν αγορασθεί από Ισραηλινούς. Η Τουρκία, είπε, θα πρέπει να αγοράσει γη στην Κύπρο μέσω του «ταμείου οντότητας».

Εάν δεν υπάρχει η Κύπρος, συνέχισε, η Ανατολία θα γίνει όπως με τη Συνθήκη των Σεβρών (ΣΣ: εννοεί έδαφος που θα χαθεί, όπως τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που δόθηκαν με την Συνθήκη των Σεβρών τους Συμμάχους μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο).

Πηγή: http://e-shocknews.com/?p=132652