Οι Ισραηλινοί αγοράζουν ακίνητα στην Θεσσαλονίκη

10 Ιουνίου 2018

Οι Ισραηλινοί αγοράζουν ακίνητα στην Θεσσαλονίκη γεγονός που το αποδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία των ξενοδοχείων.

Η ζήτηση από τους Ισραηλινούς αφορά κυρίως κατοικίες στο κέντρο της πόλης, κυρίως για επένδυση, πιο πρόσφατα ολόκληρα κτίρια για μετατροπή και εκμετάλλευση προς την κατεύθυνση της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης τουριστικών κατοικιών ή ακόμη και για φοιτητικές κατοικίες, ενώ πλέον επεκτείνεται και στο κομμάτι των επαγγελματικών ακινήτων, κυρίως καταστήματα σε «καλά» σημεία για την αξιοποίησή τους ως ακίνητα εισοδήματος.

Πιο αναλυτικά οι Ισραηλινοί κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις των ξένων αγοραστών ακινήτων στη συμπρωτεύουσα και πλέον κατέχουν και την πρώτη θέση ως προς τις διανυκτερεύσεις των ξένων επισκεπτών της πόλης για το οκτάμηνο του 2018. Στο κομμάτι των ακινήτων έχουν πληθύνει τελευταία οι αγορές των Ισραηλινών, οι οποίοι, μαζί με τους Τούρκους «σαρώνουν» τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ακίνητα του κέντρου ή ακόμη και εμβληματικά κτίρια που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2018, οι Ισραηλινοί κατέχουν πλέον την πρώτη θέση στις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών (σ.σ. στο σύνολο των επισκεπτών, η πρώτη θέση ανήκει, όπως είναι εύλογο στους Ελληνες), με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, στον πίνακα κατάταξης με τις είκοσι πρώτες εθνικότητες σε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της συμπρωτεύουσας. Οι επισκέπτες από το Ισραήλ αναρριχήθηκαν το εφετινό οκτάμηνο στην κορυφή από την τρίτη θέση που είχαν το 2017.

Πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2018 οι διανυκτερεύσεις των Ισραηλινών πολιτών ανήλθαν σε 111.008 ενώ το αντίστοιχο περυσινό οκτάμηνο ο αριθμός αυτός ήταν 56.167, αγγίζοντας ποσοστό αύξησης 97,64%. Παράλληλα, με βάση τα στοιχεία των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης, οι Ισραηλινοί κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μεταξύ των εθνικοτήτων με τη μεγαλύτερη αύξηση στο οκτάμηνο, όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις στη συμπρωτεύουσα, μετά τους Αρμένιους (με αύξηση 130% αλλά μόλις 2.266 διανυκτερεύσεις).

Σημειωτέον ότι οι Ισραηλινοί είναι από τις εθνικότητες που αναζητούν μόνοι τους ακίνητα, ξεκινώντας μέσω διερευνητικών επαφών, και δε διστάζουν να επανέλθουν μέσω κτηματομεσιτικών γραφείων για τα οριστικά συμβόλαια. Το γεγονός ότι εστιάζουν κυρίως σε ακίνητα για εκμετάλλευση πιστοποιείται και από την τελευταία έρευνα της Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ), σύμφωνα με την οποία, για το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι Ισραηλινοί (μαζί με τους Γερμανούς και τους Ελβετούς) αγόρασαν ακίνητα αξίας 351.000 και 650.000 ευρώ που δεν απαιτούσαν ανακαίνιση ή βελτιώσεις. Οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν τις αγορές για εκμετάλλευση, ενώ Γερμανοί και Ελβετοί για εξοχική κατοικία.

Πηγή: https://www.tour-market.gr/i-israilini-agorazoun-akinita-stin-thessaloniki/

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινοί αγοράζουν βροχή ελληνικά ακίνητα. Τύφλα να έχει ο…Παπαδημούλης