Πλειστηριασμοί: Πολιτική Γενοκτονίας εν μέσω Κορονοϊού

Στο σφυρί θα βγαίνουν από την 1η Μαΐου 2020 σπίτια χωράφια και αυτοκίνητα για χρέη σε τράπεζες

25 Απριλίου
Στο σφυρί θα βγαίνουν από την 1η Μαΐου 2020, σπίτια, οικόπεδα και αυτοκίνητα για χρέη σε τράπεζες, δημόσιο και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί να ενταχθεί στην αυστηρή ρύθμιση που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση.
Πρόκειται για το τον πτωχευτικό κώδικα των νοικοκυριών που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τη διαφορά ότι θα συμπεριλάβει το σύνολο των χρεών του νοικοκυριού.
Από την 1η Μαΐου δεν θα υπάρχει καμία προστασία για την 1η κατοικία και όποιος δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο που έχει λάβει, με συνοπτικές διαδικασίες, θα χάνει το σπίτι του και θα λαμβάνει ένα επίδομα ενοικίου.
Επίσης, η τράπεζα που έχει κατασχέσει το σπίτι, εάν δεν το έχει πουλήσει σε άλλον, θα το νοικιάζει στον πρώην ιδιοκτήτη!
Διαβάστε τη συνέχεια στο  www.agrocapital.gr

Πάγωμα πλειστηριασμών και άτοκα δάνεια

23 Απριλίου 2020
Χορήγηση άτοκων δανείων δεκαετούς διάρκειας με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, αναστολή πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και αναστολή πώλησης δανείων σε funds, άμεση ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα και «ελληνοποίηση» των διοικητικών συμβουλίων. Αυτά είναι τα αιτήματα της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.
Σε επιστολή του προς το οικονομικό επιτελείο ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος χαρακτηρίζει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση αυτά που έχουν ήδη ληφθεί, ωστόσο «είναι πλέον προφανές ότι δεν επαρκούν για να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην αγορά».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

Σε καραντίνα οι πλειστηριασμοί

17 Απριλίου 2020
Λύση στο παρά ένα για την προστασία της κύριας κατοικίας αναζητεί η κυβέρνηση ενόψει της 6ης αξιολόγησης που αναμένεται να ξεκινήσει (με τηλεδιάσκεψη) στις 23 Απριλίου, αλλά σε πιο χαλαρούς όρους λόγω των ακραίων καταστάσεων που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στην οικονομία της ευρωζώνης και την ελληνική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερή παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος που λήγει στο τέλος Απριλίου, απειλώντας με μπλόκο την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 644 εκατ. ευρώ που διακρατούν η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.efsyn.gr

«Πόρτα» θεσμών στην παράταση προστασίας της α’ κατοικίας

9 Απριλίου 2020

Μπροστά σε ένα τείχος άρνησης των θεσμών βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο συζητήθηκε σε ανώτερο επίπεδο (principal), με αποτέλεσμα να μην βγει λευκός καπνός, όπως ευελπιστούσε το υπουργείο Οικονομικών, για το θέμα της παράτασης του πλαισίου που λήγει στις 30 Απριλίου, ούτε όμως και για το χρονοδιάγραμμα του νέου πτωχευτικού.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στους 9 μήνες διακυβέρνησης, στριμώχνεται από τους θεσμούς και μάλιστα εν μέσω ακραίων οικονομικών συνθηκών λόγω κορονοϊου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.efsyn.gr/node/238529